Доступність посилання

ТОП новини

Місія ОБСЄ заявляє про відновлення патрулів на Донбасі


Пошкоджений вибухом автомобіль спостерігачів ОБСЄ на Луганщині, 23 квітня 2017 року
Пошкоджений вибухом автомобіль спостерігачів ОБСЄ на Луганщині, 23 квітня 2017 року

Спеціальна моніторингова місія Організації з безпеки і співпраці в Європі відновила роботу патрулів на сході України по обидва боки лінії розмежування, повідомляє прес-служба місії.

«Ми продовжуємо вживати заходів для гарантування безпеки наших моніторів на місці. Патрулювання проводиться з деякими обмеженнями у урахуванням оцінки подій недільного ранку», – йдеться в повідомленні.

В ОБСЄ заявляють, що місія залишається відданою «виконанню свого мандата і сприянню встановлення миру для народу України». Для виконання цього завдання місії потрібен безпечний, надійний і безумовний доступ до територій, наголосили в ОБСЄ.

Місія ОБСЄ припинила патрулювання на Донбасі після підриву автомобіля з представниками спостережної місії ОБСЄ. Це сталося вранці 23 квітня у районі села Пришиб на контрольованій угрупованням «ЛНР» частині Луганщини. Згідно з повідомленням місії, загинув один, госпіталізовані двоє членів патруля місії.

В угрупованні «ЛНР» звинуватили в підриві автомобіля ОБСЄ «підготовлену українську диверсійно-розвідувальну групу». Бойовики раніше також заявили, що автомобіль Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ, в якому загинули та поранені співробітники місії, «відхилився від основного маршруту і рухався другорядними дорогами».

У Міністерстві закордонних справ України вважають, що підрив автомобіля Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ на Донбасі є спробою Москви і підтримуваних нею бойовиків залякати спостерігачів.

Керівництво ОБСЄ, Київ і світова спільнота закликали негайно розслідувати причини трагедії.

XS
SM
MD
LG