Доступність посилання

ТОП новини

АМКУ оштрафував сім нафтотрейдерів на 204 мільйонів гривень за узгоджені дії


Ілюстративне фото
Ілюстративне фото

Антимонопольний комітет України оштрафував нафтотрейдерів майже на 204 мільйони гривень через узгоджені дії на ринку. Таке рішення Комітет ухвалив на своєму засіданні 28 жовтня 2016 року.

Як повідомляє прес-служба комітету, компанію «ОККО нафтопродукт» оштрафували на понад 77 мільйонів гривень, «ВОГ Рітейл» – на 54 мільйони гривень, «Альянс Холдинг» – на понад 39 мільйонів гривень, «Золотий екватор» – на понад 16, «АМІК Україна» (до 8 травня 2015 року – «ЛУКОЙЛ Україна») – понад 12, «СОКАР Петролеум» – 2 і «Параллель» – на 1 мільйон гривень.

За даними АМКУ, під час розслідування було встановлено, що упродовж січня 2013 року – січня 2016 року компанії одночасно або майже одночасно (з інтервалом у декілька днів) змінювали роздрібні ціни реалізації бензину марки А-95 та дизельного пального шляхом зазначення цих цін на інформаційному табло на стаціонарних АЗС.

Такі дії призвели до усунення цінової конкуренції між нафтотрейдерами та спонукали інших учасників ринків встановлювати свої роздрібні ціни на необґрунтованому рівні і, як наслідок, це призвело до зниження конкуренції на ринку в цілому, додають в комітеті.

У лютому Антимонопольний комітет розпочав розгляд справи за ознаками вчинення учасниками ринку роздрібної торгівлі нафтопродуктами антиконкурентних узгоджених дій. Перед цим у січні світові нафтові ціни оновлювали майже 13-річні мінімуми, опускаючись до рівня нижче, ніж 28 доларів за барель.

XS
SM
MD
LG