Доступність посилання

ТОП новини

Треба братися за власників «Інтера» (огляд преси)


Паркан біля центрального офісу телеканалу «Інтер», 5 вересня 2016 року
Паркан біля центрального офісу телеканалу «Інтер», 5 вересня 2016 року

Експерта газети «День» дивує – чому підпалювачі пішли до «Інтера». Адже «Інтер» – це виконавець. Який сенс боротись із виконавцями, тим більше такими способами? Претензії треба висувати власникам, які формують меседжі і спускають виконавцям, переконує в газеті журналіст і блогер Денис Казанський. До того ж цей телеканал вони отримали незаконно. Тому активістам треба вирушати не під «Інтер», а вимагати у прокуратури і влади, щоб вони виконували свої обов’язки і карали злочинців. «Суд Лінча» тут зовсім недоречний, переконує експерт газети у статті «Гра в «блакитний вогник».

Після майже двомісячної перерви народні депутати повертаються до Верховної Ради, щоб розібратися з питанням чергового траншу від МВФ, вирішити проблему суддівського корпусу, а також обговорити низку ключових документів для розвитку країни. Газета «Сегодня» з'ясовувала, наскільки продуктивною буде їхня діяльність і чи варто очікувати несподіванок. Заголовок статті «Кінець канікул Ради: плани на осінь».

Україна нині не має інструменту чи ефективного засобу гарантування своєї безпеки й територіальної цілісності, переконує «Газета по-українськи». Росію поки що зупиняють переважно зовнішні фактори, але це непевно – світова кон’юнктура може змінюватися. Відтак, треба шукати гарантії безпеки всередині країни. Насамперед слід продовжувати зміцнювати армію. А найкращою гарантією могла б стати ядерна зброя. Сьогодні набуття її Україною виглядає теорією. Однак це не означає, що треба відмовлятися від ідеї. Набуття ядерної зброї повинно бути стратегічним довгостроковим завданням. Конче потрібна Україні і добре продумана й масштабна державна політика з мілітаризації населення. Іншим необхідним важливим елементом нової системи безпеки є розвинута і самодостатня Україна. Яка б не залежала від змін урядів чи політичних настроїв у ключових світових державах та від зовнішньої фінансової допомоги. На цьому «Газета по-українськи» наголошує в публікації «Гарантії ненападу Росії треба створювати всередині України».

Газета «Сегодня» інформує, що в Україні повним ходом йде підготовка до зими: за даними «Нафтогазу», в підземних газових сховищах накопичено 12,5 мільярдів кубометрів палива, або 85% від необхідного мінімуму. До початку опалювального сезону, який офіційно тепер починається не 15-го, а 1 жовтня, не вистачає 2 мільярдів кубометрів газу (за умови м'якої зими) і 4,5 мільярда кубометрів газу (якщо будуть затяжні морози). Але поки у «Нафтогазу» немає достатньо коштів для оплати контрактів на закупівлю і це головна проблема. Як українці будуть зимувати, розповідає газета в публікації «Зима-2017: газу впритул, топимо дровами і одягаємося».

  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG