Доступність посилання

ТОП новини

На закарпатському курорті стався збройний конфлікт


До сутички причетні бійці «Правого сектору», відкрито кримінальне провадження

На гірськолижному курорті Закарпаття Драгобрат цієї неділі стріляли. Поранено четверо осіб. Конфлікт із застосуванням зброї стався на території туристичної бази «Хата магната» і відразу набув широкого розголосу. Насамперед через те, що участь у сутичці брали чоловіки у камуфляжі. За попередніми даними – бійці «Правого сектору». Цей факт підтвердили згодом і у самій організації.

На закарпатському курорті стався озброєний конфлікт
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:03:17 0:00
ЗАВАНТАЖИТИ

Спочатку у місцевих ЗМІ з’явилася інформація, що бійку із застосуванням зброї спровокували бійці «Правого сектору», які відпочивали на «Драгобраті». Вони не дійшли згоди з персоналом турбази.

Офіційне ж повідомлення закарпатська поліція оприлюднила тільки близько 18.00. Згідно з інформацією, яка надійшла у чергову частину о 8.35, в селищі міського типу Ясіня на території однієї з туристичних баз невідомі чоловіки в камуфльованому одязі вчинили бійку з обслуговуючим персоналом із застосуванням зброї. На місце події виїхала рота поліції особливого призначення ГУНП Закарпатської області.

Галина Сернівка, виконувач обов’язків начальника відділу комунікації головного управління національної поліції в Закарпатській області, прокоментувала інцидент: «Внаслідок нападу двоє працівників бази отримали поранення. П’ятьох нападників затримано, їхні особи з’ясовуються. Кримінальне провадження відкрите за двома статтями Кримінального кодексу України. Установлено, що внаслідок хуліганських дій двоє охоронців туристичної бази отримали тілесні ушкодження у вигляді різаних ран, множинних гематом голови, а також перелому ноги. Потерпілих доставлено до лікарні для надання медичної допомоги. Особи в кількості 5 чоловік, які вчинили хуліганські дії, були затримані місцевими мешканцями та охороною».

Причетність «Правого сектору» до конфлікту керівництво Добровольчого батальйону спецпризначення «Правий сектор «Захід» спочатку спростувало, назвавши інформацію провокацією. Вже пізно увечері того ж дня командир Добровольчого українського корпусу Правий сектор Андрій Стемпіцький у Facebook повідомив: справді конфлікт відбувся між групою бійців ДУК «Правий сектор» та охороною «Хати магната», до якої підключилась певна кількість місцевих жителів. «У результаті на даний час затримано друга «Хорвата» – начальника оперативного штабу, друга «Бєса» – командира 13-го запасного батальйону ДУК ПС (Київ), який воював у Донецькому аеропорту, де був контужений у бою з російським спецназом та ще трьох бійців», – інформував через соцмережі Стемпіцький. За його словами, не виключено, що конфлікт міг виникнути і на побутовому ґрунті, оскільки обидва затримані були контужені й поранені на війні і мають чутливу до будь-яких негативних подразників психіку.

У понеділок вранці затриманих нападників доправлено до ізолятора Ужгорода, двоє з них поранені, їм надавалась медична допомога у лікарні Рахова. Триває розслідування. За інформацією поліції, проїзд на Драгобрат не блокується. Залишається посиленою охорона на блокпостах: у Рахові та Нижніх Воротах. Турбаза, де стався інцидент, працює у звичному режимі.

  • Зображення 16x9

    Ірина Бреза

    На Радіо Свобода працюю з 2015 року. Закінчила факультет романо-германської філології Ужгородського національного університету. У журналістиці – з 1998 року. Стажувалась у Freie Universität Berlin за програмою для журналістів, у редакції Savannah Morning News. Працювала у регіональних ЗМІ Закарпаття, всеукраїнських виданнях та інформагенціях.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG