Доступність посилання

ТОП новини

Amnesty International закликає захистити цивільних на Донбасі


Міжнародна правозахисна організація Amnesty International закликає сторони конфлікту на Донбасі вжити негайних заходів для захисту цивільного населення до того, як перемир’я набуде чинності.

«Враховуючи інтенсивність нинішніх бойових дій у Дебальцевому та ймовірність ескалації бойових дій з метою захоплення території перед перемир’ям, ми боїмося за безпеку цивільного населення», – сказала Джоан Марінер, старший радник Amnesty International з кризового реагування, яка щойно повернулася з Дебальцевого.

«Хоча багато мирних жителів було евакуйовано, декілька тисяч осіб все ще залишаються у місті, у тому числі діти, пенсіонери та люди з обмеженими можливостями», – наголосила Марінер.

На зустрічі в Мінську лідерів України, Росії, Німеччини і Франції, яка тривала майже 17 годин, домовилися про припинення вогню на Донбасі з 15 лютого. Крім того, від лінії зіткнення має бути відведене важке озброєння. Як заявив президент Росії Володимир Путін по завершенні переговорів, українські військові мають відвести озброєння від нинішньої лінії зіткнення, бойовик – від лінії, узгодженої 19 вересня в рамках Мінських домовленостей.

XS
SM
MD
LG