Доступність посилання

ТОП новини

«Спілкування для військових зараз не менш важливе, ніж матеріальна допомога» – Анжеліка Рудницька


Українські митці відвідали «Десну» з благодійним концертом
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:54 0:00

Українські митці відвідали «Десну» з благодійним концертом

Українські артисти в рамках благодійного мистецького соціального проекту «На цій землі нас не здолать» відвідали у п’ятницю військову частину «Десна», щоб підтримати бойовий дух військових, які незабаром вирушать у зону АТО.

«У сьогоднішньому концерті немає випадкових людей, ми всі дружимо і часто зустрічаємося на інших благодійних проектах. Для мене війна – не абстрактне поняття, бо там загинув мій 46-річний дядько Олег, який рятував життя побратимам. Я вважаю, що спілкування зараз для військових не менше важливе, ніж матеріальна допомога», – розповідає Анжеліка Рудницька, співачка і організатор заходу.

Акцію підтримали відомі українські виконавці Андрій Князь, Марина Подольська, Тетяна Піскарьова, гурт «Врода», Анатолій Матвійчук, Дмитро Оскін, актриса театру та кіно Ірма Вітовська та представники Волонтерської сотні.

«Ті хлопці, які зараз на Сході, знайшовши в собі сили захищати Україну, будуть з більшою відповідальністю повертатися додому… і будувати державу. От я б таким хлопцям довірила керівництво державою», – зауважує співачка Тетяна Піскарьова.

Також вона розповідає, що коли почалися події на Майдані, не могла бути осторонь, але оскільки на руках була одномісячна дитина – не мала можливості. Тому почала писати пісні. Тепер «Цикл музичних листів на війну» вона виконує для військових на концертах.

Старший офіцер відділення виховної роботи навчального центру «Десна» Микола Максименко вважає, що військово-патріотична робота дуже важлива для Збройних сил. «Це в першу чергу піднімає військовий дух та підтримує морально. Також військовослужбовці завдяки таким концертам краще налаштовуються для виконання бойових завдань», – додає старший офіцер.

Солдати з думкою керівництва погоджуються і з задоволенням відвідують такі заходи.

«Такі концерти потрібні, адже на даний момент дуже важко. Саме ці патріотичні пісні підтримують бойовий дух. Після них хочеться служити та щось змінювати, допомагати товаришам та їх підтримувати», – розповідає старший солдат Олександр Цабенко.

Наприкінці концерту військовослужбовці отримали подарунки від волонтерів: їм роздали дитячі листи, обереги, патріотичних коників, а також смачні домашні пиріжки, які передали кияни.

Завершальною крапкою концерту став Гімн України у спільному виконанні митців та військових.

XS
SM
MD
LG