Доступність посилання

ТОП новини

Білий дім виділить Україні 53 мільйони доларів допомоги


Білий дім анонсував виділення 53 мільйонів доларів на допомогу Україні. Новий пакет допомоги передбачає виділення 46 мільйонів на безпекову допомогу українським військовим та прикордонникам, ще 7 мільйонів доларів має надійти Україні через міжнародні організації як гуманітарна допомога.

Військова допомога США включає бронежилети, каски, транспортні засоби, прилади нічного бачення і тепловізори, а також радари.

Раніше США виділили Україні 60 мільйонів доларів нелетальної допомоги.

Деякі представники Конгресу США з обох партій закликають Вашингтон надати Україні зброю летальної дії і виділити 350 мільйонів доларів у вигляді військової допомоги.

Під час виступу у Конгресі США президент України Петро Порошенко заявив, що українським військовим потрібна зброя як летальної, так і нелетальної дії.

«Зрозумійте мене правильно, ковдри та прилади нічного бачення також важливі, але не можна виграти війну лише поставками ковдр, більше того, ми не можемо зберегти мир, воюючи ковдрами», – зазначив Порошенко.

18 вересня Петро Порошенко перебуває з візитом у США. Окрім виступу в американському Конгресі він має зустрітися з президентом США Бараком Обамою.

XS
SM
MD
LG