Доступність посилання

ТОП новини

Івано-Франківськ: суд у справі ліквідації ОДА назвали політичним


Судове слухання за позовом прокурора Івано-Франківської області до обласної ради через її рішення скасувати ОДА голова обласної ради Василь Скрипничук сьогодні назвав політичним.

За його словами, «прокуратура започаткувала політичний процес, політичний суд» проти обласної ради за рішення щодо висловлення недовіри обласній держадміністрації і утворення виконавчого комітету як окремого відділу.

Під час судового засідання, яке відбулося 26 грудня, Скрипничук назвав суд «фарсом і знущанням над правосуддям», і, зіславшись на стан здоров’я, пішов із залу суду. При цьому звернувся до судді Ігоря Панікара: «Погано почуваю себе, бо ви погано судите».

Сьогодні голова облради зазначив, що «впевнений у правоті обласної ради» і готовий відстоювати її рішення у різних судах, включаючи міжнародний.

«Якщо всі суди скажуть, що наші рішення ухвалені порушенням, я готовий піти у відставку», – сказав Василь Скрипничук.

За його словами, Івано-Франківська обласна рада єдина в Україні, яка оголосила безстрокове засідання облради, двічі засідання проводили у Києві, на Євромайдані.

При цьому Василь Скрипничук наголосив, що «це не піар-акція, Івано-Франківська обласна рада показала в листопаді-грудні, що вона відображає інтереси населення, своїх виборців».

Депутати Івано-Франківської обласної ради 10 грудня висловили недовіру обласній державній адміністрації, визнали «існування такої інституції недоцільним» і ліквідувати її.

Минулої п’ятниці президент України Віктор Янукович на засіданні Ради регіонів попередив керівників місцевих рад у західних областях про відповідальність перед законом за, як він сказав, правовий нігілізм і сепаратизм.
XS
SM
MD
LG