Доступність посилання

ТОП новини

Тимошенко: нові обвинувачення – агонія Януковича


Юлія Тимошенко слухає нові звинувачення прокуратури, 18 січня 2013 року
Юлія Тимошенко слухає нові звинувачення прокуратури, 18 січня 2013 року
Колишній прем’єр Юлія Тимошенко заявляє, що не має стосунку до вбивства депутата Євгена Щербаня в 1996 році, і це буде доведено в міжнародних судах. Заяву ув’язненої Тимошенко після зустрічі з нею озвучив її захисник Сергій Власенко.

«Ці обвинувачення є агонією, істерикою Януковича, який знає, що всі попередні кримінальні справи проти мене розвалилися, виявилися політичним порожнім брудом, і йому в найближчий час після рішення Європейського суду з прав людини доведеться випускати мене на свободу. Він містично цього боїться», – цитує Власенко заяву Тимошенко.

«Євген Щербань був одним із п’яти засновників корпорації «Індустріальний союз Донбасу», яка володіла сотнями підприємств, незаконно приватизованих у 90-х роках. Крім Щербаня, власниками компанії ІСД були Олександр Момот, Ахать Брагін і Ренат Ахметов. П’ятим тіньовим співвласником корпорації був тоді молодий політик Віктор Янукович, нині Президент України. Євген Щербань був беззаперечним лідером цієї групи, був народним депутатом і головним кандидатом у голови ОДА Донецької області. Протягом короткого часу були трагічно вбиті три власники корпорації. Євген Щербань та Олександр Момот були застрелені, а Ахать Брагін був підірваний на донецькому стадіоні», – йдеться у заяві Тимошенко.

«Після вбивства Щербаня «губернатором» Донецької області зміг стати Віктор Янукович. То ще треба пояснювати, і при чому тут до вбивства Щербаня моє прізвище?» – цитує Власенко слова екс-прем’єра.
ЗАВАНТАЖИТИ
За словами Тимошенко, нові обвинувачення нескладно буде оскаржити в європейських судах.

Екс-прем’єр також наголосила, корпорація ЄЕСУ, яку вона очолювала до 1996 року, ніколи не отримувала фінансових державних гарантій від України. «Такі гарантії, згідно з законом, надаються виключно колегіальним рішенням уряду та відображаються законом про державний бюджет України. Я заявляю, що уряд України ніколи не ухвалював рішень про надання фінансових гарантій по корпорації ЄЕСУ і такий борг ніколи не відображався в державному бюджеті. Це легко перевірити», – каже Тимошенко. Тому цю кримінальну справу вона вважає сфальшованою, заявляє Власенко.

Минулої п’ятниці Генпрокурор Віктор Пшонка заявив, що Юлії Тимошенко вручили повідомлення про підозру в організації умисного вбивства депутата Євгена Щербаня в 1996 році з корисливих мотивів. У Генпрокуратурі заявили, що в цій справі немає політичного підтексту.
XS
SM
MD
LG