Доступність посилання

ТОП новини

Росія вимагає від України понад 3 мільярди гривень виплат у справі ЄЕСУ


Мiнiстерство оборони Росiйської Федерацiї звернулося до Господарського суду Києва з позовом про виплату урядом України близько 3,2 мільярда гривень у справi корпорацiї «Єдинi енергетичнi системи України». Про це йдеться в рiшеннi суду вiд 5 вересня, оприлюдненому в Єдиному реєстрi судових рішень, інформує «Інтерфакс-Україна».

Згiдно з документом, росiйська сторона вимагає притягнути як вiдповiдача, крiм Кабiнету Мiнiстрiв України, Державну казначейську службу України. ЄЕСУ в справi фiгурує як третя особа на боцi вiдповiдача.

Господарський суд Києва призначив розгляд справи на 12 вересня.

Харківський суд продовжує тим часом розгляд справи за обвинуваченням колишнього прем’єра Юлiї Тимошенко в махiнацiях у рамках дiяльностi ЄЕСУ.

Тимошенко обвинувачують у тому, що на посаді керівника корпорацiї ЄЕСУ вона, за попередньою змовою з колишнiм прем’єром Павлом Лазаренком, скоїла замах на розтрату коштiв держбюджету України в особливо великих розмiрах шляхом покладення на Кабмiн зобов’язань ЄЕСУ перед російським Мiнiстерством оборони на суму 405,5 мільйони доларів.
XS
SM
MD
LG