Доступність посилання

ТОП новини

Польське радіо вибачилося перед українками за непристойні жарти в ефірі


Польська радіостанція Eska Rock сьогодні у своєму ефірі попросила вибачення у громадянок України за непристойні жарти, які минулого тижня озвучили двоє її ведучих в одній із ранкових програм.

Вибачення польською, англійською, російською та французькою мовами під звуки національного гімну України від імені радіостанції та працівників програми «Poranny WF» виголосив журналіст Міхал Фіґурський.

«Прагнемо висловити cвій глибокий жаль з приводу наших висловів стосовно українських жінок», – розпочав він свою коротку заяву, як її передає агентство УНІАН.

Журналіст відзначив, що він разом з Кубою Воєвудзьким, другим співведучим передачі, своїми висловами не хотіли образити українок, а втілилися в образ придуманих людей, які нібито були дуже розлючені через погані результати гри збірної Польщі з футболу та заздрили успіхам збірної України на Євро-2012.

«Особисто вважаємо, що українські жінки мають виняткову красу, що викликає у нас подив та повагу, що стосується також решти вашої чудової та братньої нам, полякам, нації», – сказав Фігурський.

МЗС України вчора оприлюднило заяву, в якій вимагало вибачень польських журналістів за образливі вислови на адресу громадянок України, про які стало відомо завдяки ініціативі низки поляків та українців, які подали заяву в прокуратуру на журналістів радіостанції, в якій вимагають притягнути їх до кримінальної відповідальності за ксенофобські вислови. Так, у програмі один із журналістів заявив, що після матчу вигнав свою хатню робітницю-українку, інший – що своїй «українці» не заплатить зарплату. Також звучали образливі жарти сексуального характеру.

Керівник Eska Rock Боґуслав Потонец, коментуючи ситуацію, заявляв, що журналісти у своїй програмі висміювали не українок, які часто працюють хатніми робітницями у Польщі, а «стереотипи деяких поляків» стосовно них.
XS
SM
MD
LG