Доступність посилання

ТОП новини

Бельгія приєднується до бойкоту Євро-2012 в Україні через Тимошенко


Бельгія приєдналася сьогодні до низки держав Євросоюзу, що оголошують бойкотування української частини фіналу футбольного чемпіонату Євро-2012 через ставлення до колишнього Прем’єр-міністра України Юлії Тимошенко, повідомляє кореспондент Радіо Свобода.

Міністр закордонних справ Бельгії Дідьє Рейндерс в інтерв’ю місцевому радіо RTBF заявив: у Брюсселі констатують, що «українська влада вдалася до неприпустимого поводження з Юлією Тимошенко».

«Ми повинні чинити тиск для того, щоб ця влада довела, що вона готова йти у правильному напрямку – насамперед, надаючи належну медичну допомогу, право на відвідини, і не лише Юлії Тимошенко, але й іншим в’язням», – наголосив він.

Міністр зауважив, що його держава чинитиме саме «політичний бойкот», бо бельгійська збірна не пройшла до фіналу європейського чемпіонату з футболу.

«Цей демарш має вписатися до низки інших різновидів тиску на Україну, адже, попри чемпіонат Європи з футболу, між ЄС та Україною ведеться ще й серія переговорів. Ми не можемо уявити їхнього просування без усунення проблем із повагою до засадничих прав людини в Україні», – заявив міністр закордонних справ Бельгії.

Раніше сьогодні Австрія оголосила, що її урядовці бойкотуватимуть матчі Євро-2012 в Україні на протест проти поводження з Юлією Тимошенко. Напередодні в Німеччині заявляли про ймовірний бойкот української частини чемпіонату.
XS
SM
MD
LG