Доступність посилання

ТОП новини

Кадрові зміни: «Президент працює над цим» – Льовочкін


Київ – Сьогодні відбудеться розширена засідання Кабінету Міністрів за участю Президента Віктора Януковича. Експерти не виключають, що під час засідання може бути оголошено про низку відставок. Це стосується як міністрів, так і керівників облдержадміністрацій.

Чи варто очікувати кадрових перестановок на сьогоднішньому розширеному засіданні Кабміну? За словами керівника адміністрації Президента Сергія Льовочкіна, це питання ще не вирішене.

«Президент працює над цим», – сказав напередодні Сергій Льовочкін.

За оцінками оглядачів, на сьогоднішньому засіданні у відставку відправити можуть не тільки низку міністрів, а й кількох голів обласних адміністрацій – йдеться про Львівщину, Тернопільщину, Одещину та Запорізьку область. Що ж до кадрових перестановок в уряді, то політолог Тарас Березовець називає кількох ймовірних кандидатів на звільнення.

«Є чотири кандидатури, які найбільше перебувають під тиском критики з боку Президента, щодо яких може бути ухвалене кадрове рішення. Це, насамперед, міністр охорони здоров’я Оніщенко, міністр фінансів Ярошенко, міністр оборони Єжель і міністр культури Кулиняк. Найвірогіднішою відставка є саме перших двох», – каже експерт.

Окрім цього, деякі експерти прогнозують відставку і міністра освіти Дмитра Табачника.

За що звільнятимуть

Причинами ж імовірних звільнень, на думку політолога Володимира Фесенка, є як незадоволення роботою конкретних міністрів, так і боротьба за посади.

«Загальна причина – це незадоволення ситуацією в окремих галузях або напрямках державної політики, незадоволення діяльністю окремих міністрів, це стосується і Міністерства оборони, і Міністерства культури, – вважає Фесенко. – Але у деяких випадках спрацьовує боротьба за посаду, за контроль над напрямом держаної політики, а також боротьба інтересів різних бізнес-груп – це стосується і Міністерства фінансів і МОЗ».

За словами ж Сергія Льовочкіна, метою сьогоднішнього розширеного засідання уряду та комітету з економічних реформ є підсумки економічних реформ.

«Мета, які ставить Президент, – це підбиття підсумків за всіма напрямками економічних реформ, яких у нас 21, визначення статусу за кожним напрямком, і на підставі цих висновків забезпечити підсилення роботи, щоб до кінця року були виконані завдання, які були поставлені Президентом у національному планів дій із реалізації економічної реформи», – говорить Сергій Львочкін.
  • Зображення 16x9

    Тетяна Ярмощук

    Працюю на Радіо Свобода з 2005 року. Укладач та ведуча Ранкової Свободи, пишу на енергетичну та економічну тематику. 2006 року закінчила Інститут журналістики Київського національного університету імені Тараса Шевченка. А у 2009-му – Інститут політичних наук. 

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG