Доступність посилання

ТОП новини

Томенко: неприпустимо перетворювати Підгорецький замок на владну резиденцію


Заступник Голови Верховної Ради Микола Томенко вважає неприпустимим перетворення Підгорецького замку на ще одну владну резиденцію.

Так він прокоментував новину про те, що за дорученням Президента Віктора Януковича у Кабінеті Міністрів розглядається можливість створення урядової резиденції у Підгорецькому замку, що у Львівській області.

Як голова оргкомітету акції «7 чудес України», Томенко зазначив, що досвід роботи акції протягом останніх років дає можливість йому стверджувати, що внаслідок перетворення замку на урядову резиденцію доступ туристів до нього доведеться закрити.

«Всі об’єкти з таким статусом – це закриті об’єкти з посиленою охороною та допуском лише керівників держави та їхніх друзів», – підкреслив він.

Натомість Томенко пропонує владі почати фінансування реставраційних робіт замку для перетворення його на «справжній туристичний об’єкт історико-культурної спадщини».

Тим більше, нагадав Томенко, що Львівщина має досвід відновлення Олеського та Золочівського замку, які є поряд та разом з Підгорецьким замком складають маршрут «Золота підкова Львівщини».
XS
SM
MD
LG