Доступність посилання

ТОП новини

Біля Дамаска армія воювала з військовими, що перейшли до опозиції – свідки


Агентство Reuters повідомляє в неділю з посиланням на мешканців однієї з околиць столиці Сирії Дамаска, що там минулої ночі відбувався бій між військами, вірними владі країни, і військовими, які перейшли на бік опозиції.

За цими словами, коли урядові війська стріляли по демонстрантах біля міста Хараста, що прилягає до Дамаска з північного сходу, десятки солдатів відокремилися й зайняли позиції в сусідніх садах і відкрили вогонь по урядових військах із легкої стрілецької зброї, війська ж стріляли по перекинчиках із важких кулеметів.

Це вже не перше повідомлення про те, що частини урядових військ переходять на бік опозиції і піднімають зброю проти колишніх колег. Влада Сирії заперечувала всі такі повідомлення.

В ООН представник Росії Віталій Чуркін повідомив, що в понеділок до Дамаска прибуде «дуже важливий посланець із Москви».

У суботу на терміновому засіданні міністрів закордонних справ країн-членів Ліги арабських держав заявили про майбутнє прибуття в Дамаск із «ініціативою про подолання кризи» генерального секретаря ЛАД Набіля аль-Арабі.

Ліга арабських держав також закликала сирійську владу покласти край кровопролиттю й поважати прагнення народу Сирії до політичних і суспільних реформ.

За даними ООН, від початку масових виступів проти авторитарної влади президента Сирії Башара аль-Асада в середині березня внаслідок придушення цих виступів у країні загинули понад дві тисячі людей.
XS
SM
MD
LG