Доступність посилання

ТОП новини

Адвоката Тимошенко забрала «швидка»


Адвокат Микола Титаренко та Юлія Тимошенко під час засідання Печерського районного суду, 8 липня 2011 року
Адвокат Микола Титаренко та Юлія Тимошенко під час засідання Печерського районного суду, 8 липня 2011 року

Київ – Адвоката Юлії Тимошенко у п’ятницю із зали суду забрала «швидка». Діагноз – гостра серцева недостатність. Сам адвокат пояснив свій стан тим, що справа навмисне розглядається у дуже високому темпі, а це змушує його працювати цілодобово. Зі свого боку, президент Віктор Янукович запевнив, що жодним чином не тисне на суд, щоб прискорити його.

Як тільки суддя дозволив учасникам процесу заявляти клопотання та викликати свідків, адвокат Юлії Тимошенко Микола Титаренко заявив, що не зможе її якісно захищати через те, що змушений працювати над лінією захисту цілодобово і почувається виснаженим. Тому попросив у суду кількаденної перерви.

«Прошу перерви до понеділка. Темп судового розгляду та умови, створені для роботи захисту, це тортури. Нам додатково дали на ознайомлення зі справою лише одну ніч. Я почуваюся погано і не можу забезпечити належного захисту своїй клієнтці», – зазначив Титаренко.

Адвокат Тимошенко попросився в лікарню
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:00 0:00
ЗАВАНТАЖИТИ


Підтримуючи свого захисника, Юлія Тимошенко звинуватила в погіршенні його здоров’я суд.

«Ви своїми рішеннями не дали захисту ознайомитися з матеріалами справи. Я не знаю людини, яка б за півтори доби прочитала і проаналізувала 5 тисяч сторінок. Мій захисник змушений після суду працювати з документами і практично не спати. Це тортури. Ми доповнимо наш позов до Європейського суду з прав людини тезою про те, що неприпустиме таке ставлення до сторони захисту», – наголосила колишній Прем’єр-міністр.

Суд повністю погодився з адвокатом, коли йому стало погано

Суддя Родіон Кірєєв став вимагати в Титаренка медичної довідки про стан здоров’я і пропонував викликати до зали суду «швидку». Зрештою, він зробив перерву до обіду, під час якої лікарі «швидкої допомоги» виявили в захисника Тимошенко гостру серцеву недостатність. Його одразу ж відвезли до кардіологічного відділення Київської обласної лікарні. Брати участь у суді без адвоката лідер «Батьківщини» відмовилася. І суддя був змушений оголосити перерву до понеділка.

«У суду наявні дані, що захисник госпіталізований із серцевою недостатністю. Суд зобов’язує його з’явитися на наступне засідання з відповідними медичними документами і оголошує перерву до 11 липня»,– закінчив засідання Родіон Кірєєв.

Українські політики не вміють судитися – політолог

Сам Президент України Віктор Янукович заявив, що хотів би швидшого перебігу суду над Тимошенко, але запевнив, що жодним чином не втручатиметься у процес.

«Я жодного разу не образив і не принизив Тимошенко. Я ніколи собі цього не дозволяв: ані як чоловік, ані як президент. Крапку в справі поставить суд і більше ніхто. Я за те, щоб процес ішов якнайшвидше. Але я не бажаю зла Тимошенко. Вона захищається так, як їй зручно, і я їй не заважаю. Вона стала зіркою, її постійно показують по телебаченню, всі бачать її ставлення до суду – і це її особиста справа», – заявив Янукович у п’ятницю на прес-конференції.

Перебіг суду свідчить, що ані влада, ані опозиція не вміють працювати в такій формі політичної боротьби, як суд, зазначає політолог Віктор Небоженко.

«Звідси нагнітання істерії, невдало дібрані свідки, обвинувачі та суддя, – каже він. – Збільшує хаос і те, що одночасно триває декілька різних справ проти екс-посадовців. Януковичу це починає набридати, і він прагне впорядкувати боротьбу з опозицією в судах. Тимошенко, навпаки, зрозуміла, що суд – це потужний майданчик для поліпшення свого іміджу».

Саме такою зацікавленістю обох сторін політологи пояснюють прагнення чинної влади прискорити розгляд справи Юлії Тимошенко.
  • Зображення 16x9

    Євген Солонина

    На Радіо Свобода працюю журналістом з 2008 року.  Народився 1979 року в місті Мелітополь Запорізької області. Закінчив факультет журналістики Запорізького Національного університету. Як журналіст найбільше цікавлюся економічною, екологічною та соціальною тематикою. На дозвіллі захоплююся садівництвом та альпінізмом.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG