Доступність посилання

ТОП новини

Американський суд викликає Фірташа і Тимошенко – ЗМІ


Суддя окружного суду південного округу Нью-Йорку Річард Салліван викликав співвласника «РосУкрЕнерго» Дмитра Фірташа та колишню главу уряду, лідера партії «Батьківщина» Юлію Тимошенко до суду. Про це повідомляє видання Kyiv Post, яке має в своєму розпорядженні копію ордеру судді.

Згідно з документом, Дмитро Фірташ та Юлія Тимошенко мають з’явитися у суді 22 липня. Крім того, за рішенням судді, до 13 липня сторони повинні спільно подати листа, у якому мають надати інформацію про суть позову і захисту, обґрунтування того, чому дана справа, на їхню думку, є в юрисдикції даного суду, про попередні спроби досудового залагодження конфлікту і оціночну тривалість судового розгляду.

У документі також йдеться про те, що позивач повинен передати відповідачу копію цього ордеру.

У 2010 році Арбітражний інститут торгової палати в Стокгольмі ухвалив рішення, яке зобов’язало НАК «Нафтогаз України» повернути компанії «РосУкрЕнерго» 12,1 мільярда кубометрів газу. Наприкінці квітня 2011 року стало відомо, що «Нафтогаз України» повернув «РосУкрЕнерго» зазначений обсяг газу.

Після цього Юлія Тимошенко подала позов до суду Нью-Йорка до швейцарської компанії «РосУкрЕнерго» та її співвласника Дмитра Фірташа.

Юлія Тимошенко зараз перебуває на підписці про невиїзд.
XS
SM
MD
LG