Доступність посилання

ТОП новини

Прокремлівську партію в Росії очолив мільярдер


Російський підприємець, мільярдер Михайло Прохоров обраний у суботу головою російської партії «Справедлива справа» (рос. «Правое дело»), яку вважають прокремлівською. За нього голосували майже одноголосно – 107 зі 109 делегатів позачергового з’їзду партії в Москві.

Після обрання він заявив, що головна мета – зробити цю партію «другою партією влади» в Росії.

У програмовому виступі перед голосуванням Прохоров, який був безальтернативним кандидатом, заявив, що необхідно відновити обрання частини депутатів Державної думи Росії за мажоритарним принципом, а не тільки за партійними списками, скасувати інститут повноважних представників президента в регіонах, розширити повноваження губернаторів регіонів і обирати на виборах мерів столиці Москви і другого міста Росії Санкт-Петербурга, а також суддів і керівників органів поліції. Він також вважає, що витрати на освіту, охорону здоров’я і культуру в Росії мають бути більші, ніж на військові потреби.

З’їзд партії також схвалив зміни до її статуту, які значно розширили повноваження її голови.

Партія «Справедлива справа» була створена 2008 року, за словами оглядачів, як кремлівський проект правої партії; залежність від адміністрації президента Росії визнають і в самій партії.

46-річний Михайло Прохоров, один із найбагатших людей Росії, статки якого російське видання журналу Forbes оцінює на 2011 рік у 18 мільярдів доларів США, має значні активи в різноманітних компаніях, зокрема, сировинних, енергетичних, інвестиційних і в галузі засобів інформації; серед іншого, він є власником приватного інвестиційного фонду «Група ОНЕКСІМ».
XS
SM
MD
LG