Доступність посилання

ТОП новини

Ситуація в Україні залишається нестабільною (огляд преси)


Київ – Ситуація в Україні залишається незрозумілою: підприємці не вірять у добрі наміри уряду й податкової, інвестори не бачать гарантій для своєї власності, а уряд і влада в цілому не виконують свого обов’язку бути в суспільстві розумними, рішучими, але в той же час і обережними арбітрами. Інші висновки журналістів газети «День» читайте в статті «Чай із Кодексом».

В цьому ж числі «Дня» журналіст Ігор Слісаренка зауважує, що проект Податкового кодексу не спричинив жодного зауваження у когось з мало-мальськи помітних олігархів. Що й не дивно, адже пропонований кодекс жодним чином не обмежує їх переводити суперприбутки в офшори. Та й наївно було б чекати навіть наміру такого від будь-якої присутньої в парламенті партії, які – попри заявлену ідеологію, хай навіть ультраліву фразеологію – живуть з рук цих же олігархів, переконаний журналіст.

Газета «Голос України» пропонує авторам Податкового кодексу переглянути видатки на утримання міністерств і відомств, віце-прем'єрів та міністрів. Це було б і логічно, і розумно, зазначає видання. Адже запропонований Кодекс оголошує війну всім платникам податків, а не тим, хто від них ухиляється. Публікація має заголовок «Осінь у розмитій редакції».

Теперішні акції протестів хоч і стали найбільшими від 2004 року, однак, як зауважує «Газета по-українськи», не набули масовості помаранчевого Майдану. Не вийшли на вулицю пенсіонери, службовці, селяни, студенти. Тобто всі ті, кому доводиться віддавати підприємцям свої гроші, хто перебуває по інший бік від їхнього прилавка. А там, як пише видання, є й харчі сумнівної якості та захмарні ціни. Про інші протиріччя в суспільстві йдеться в статті «Лінії розколу».

Остаточні підсумки регіональних виборів виявилися для опозиційних партій набагато сумнішими, аніж очікувалося. Вже перші сесії місцевих рад, на думку журналістів тижневика «Ділова столиця», засвідчили, що «помаранчеві» не зможуть впливати на рішення господарських питань у 22 областях України. Тут депутатську більшість вдалося взяти під контроль Партії регіонів. Головними донорами голосів «біло-блакитних» стали депутати-мажоритарники. Про це наголошується в матеріалі «Регіони посиніли».
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG