Доступність посилання

ТОП новини

Європа повинна дати оцінку політичним процесам в Україні (огляд преси)


Київ – Євросоюз давно мав би твердо відреагувати на похмурі процеси в Україні. Його мовчазне сприйняття неконституційного створення коаліції стало, на думку журналістів «Газети по-українськи», великою помилкою й одним із факторів, які заохотили Віктора Януковича з компанією на подальші «подвиги». Водночас, пише далі видання, пасивність Євросоюзу кидає напризволяще прихильників євроінтеграції в самій Україні. За часів Кучми активна позиція ЄС і Ради Європи була надзвичайно важливою для тих, хто бачив Україну європейською державою. Отож і зараз Європі час остаточно прозріти, наголошує «Газета по-українськи».

Минуло трохи більше двох місяців, як Віктор Янукович став Президентом України, – а в парламенті вже зареєстрований проект постанови про імпічмент голови держави. Як інформує газета «Україна молода», народний депутат Григорій Омельченко пропонує створити спеціальну тимчасову слідчу комісію для розслідування «діянь, які містять ознаки злочинів». За українським законодавством, створення комісії – перша ланка в процедурі імпічменту. Для її підтримки достатньо 151 голосу, які може забезпечити опозиція. Докладніше про ймовірність відставки Віктора Януковича розмірковується в статті «Зрада, Рада та імпічмент».

«Сірі» зарплати – біда української економіки. І проблема не лише в тому, що, видаючи левову частку заробітку «в конвертах», працедавець недораховує податки в бюджет та відрахування у Пенсійний фонд, але й у тому, що при цьому працівник позбавлений усіх належних йому соціальних гарантій. На сьогодні, як стверджує газета «Факти», обсяги зарплат «у конвертах» сягнути критичної межі – майже 50% . Про те, на які хитрощі йдуть працедавці, щоб приховати «тіньові» зарплати, розповідається у рубриці «Болюче питання».

Використовуючи свої житлово-експлуатаційні контори, забудовники нав’язують мешканцям завищені ціни за комунальні послуги, тоді як самі послуги надають неякісні, стверджує газета «Нова». Докладніше про ситуацію, зокрема, в Києві, видання інформує у статті «Грабіж від приватних ЖЕКів».
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG