Доступність посилання

ТОП новини

Янукович відвідає Брюссель уже 1 березня – джерела в ЄС


Новообраний Президент України Віктор Янукович, інавгурація якого відбудеться в четвер, 25 лютого, має прибути з візитом до Брюсселя на зустрічі з керівниками Європейського Союзу вже наступного понеділка, 1 березня, до свого візиту до Москви, повідомляють засоби інформації з посиланням на неназвані джерела в Євросоюзі.

Брюссельське інтернет-видання EUobserver.com написало сьогодні вранці, що переговори про візит Януковича до Брюсселя 1 березня з апаратом координатора зовнішньої політики ЄС Катрін Аштон тривають.

Агентство Reuters наводить сьогодні ж слова неназваного урядовця з ЄС, який прямо заявив, що Янукович прибуде з візитом наступного понеділка.

Цей візит, кажуть у Брюсселі, матиме на меті засвідчити зовнішньополітичні пріоритети нового українського Президента і розвіяти його образ як ставленика Кремля.

Газета «Коммерсант-Україна» так само з посиланням на власні джерела пише про цей візит як про вже узгоджений факт. За її даними, вже домовлені переговори Віктора Януковича з президентом Європейської ради Германом Ван Ромпеєм, президентом Європейської комісії Жозе Мануелем Баррозу і президентом Європейського парламенту Єжи Бузеком.

Офіційно про цей візит оголосять після інавгурації Януковича, пише газета.

Днями прес-служба Кремля повідомила в Москві, що президент Росії Дмитро Медведєв та Віктор Янукович у телефонній розмові, що відбулася з ініціативи російської сторони, домовилися, що візит Януковича як Президента України до Москви має відбутися в першій декаді березня.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG