Доступність посилання

ТОП новини

Епідеміологічна ситуація стабілізується – Тимошенко


Юлія Тимошенко доповідає в Верховній Раді про грип
Юлія Тимошенко доповідає в Верховній Раді про грип
Прем’єр-міністр заявляє, що в 8 з 9 областей України епідеміологічна ситуація стабілізувалася або й відбулося незначне зменшення щодобових приростів захворювання.

Як сказала Юлія Тимошенко, виступаючи в парламенті, Волинська область залишається єдиним регіоном, де за останню добу збільшилася кількість захворювань на грип та гострі респіраторні вірусні захворювання.

Вона також повідомила, що від початку нинішньої епідемії в Україні внаслідок захворювань на грип, ГРВІ та їхні ускладнення померла 71 людина.

На Прикарпатті припинилася смертність від грипу

Уперше за останні кілька днів на брифінгу голови Івано-Франківської обласної держадміністрації Миколи Палійчука не було повідомлень про смертні випадки від грипу.

У реанімаційних відділеннях Івано-Франківщини перебувають 54 хворих, 10 із них у важкому стані, двоє – у вкрай важкому.

По медичну допомогу звернулося понад 50 тисяч прикарпатців.

Сьогодні після обіду на Прикарпаття приїжджає Прем’єр-міністр Юлія Тимошенко.

Вона має провести нараду в обласній держадміністрації з керівниками області, районів та медичних служб щодо вжиття в регіоні невідкладних заходів для виявлення та лікування хворих на грип і гострі респіраторні вірусні інфекції та виконання відповідних рішень уряду.

Тимошенко також відвідає обласну інфекційну лікарню, де подивиться умови перебування і лікування хворих у стаціонарі, забезпечення лікарськими засобами та виробами медичного призначення.

Від завтрашнього дня в усіх храмах області після ранкової Літургії проводитиметься молебень до Богородиці «за відвернення епідемічної пошесті».

Наявність нового грипу у Львові перевірять польські фахівці

Сьогодні у Львів мають прибути епідеміологи з Польщі, які візьмуть у хворих 200 зразків для дослідження щодо можливої наявності вірусу нового пандемічного грипу A(H1N1). Обіцяють, що результати оприлюднять через добу.

Наразі, за даними Міністерства охорони здоров’я, в Україні лише в однієї померлої людини, з Дрогобича, був саме новий грип.

Тим часом захворюваність на грип у Львівській області зростає, повідомило головне управління охорони здоров’я Львівської обласної адміністрації. На сьогодні на кожні 10 тисяч населення припадає понад 404 хворих (учора о 17-й годині на 10 тисяч людей припадало 383 хворих).

Загальна кількість хворих в області становить нині понад 104 тисяч осіб, що на 6 тисяч більше в порівнянні з даними на 17-ту годину вчорашнього дня. Половину з хворих становлять діти.

На сьогоднішній ранок на Львівщині шпиталізовані 2875 людей, а це на 275 осіб більше, аніж було вчора на 17-ту годину.

За ніч на Львівщині померли ще 4 людей. На сьогодні у Львівській області від різноманітних гострих респіраторних захворювань померли 37 людей, із них двоє дітей до 14 років.

Парламент вирішив збільшити на мільярд гривень кошти на боротьбу з грипом


Верховна Рада ухвалила закон про внесення змін до державного бюджету 2009 року, який передбачає збільшення на мільярд гривень кошти резервного фонду держбюджету для профілактики та лікування грипу.

За таке рішення проголосував 401 із 444 народних депутатів, зареєстрованих у сесійній залі.

Заступник міністра фінансів Володимир Матвійчук повідомив, що ці кошти передбачені для придбання ліків і медпрепаратів, придбання медобладнання українських виробників, зокрема апаратів для штучної вентиляції легенів.

Урядовець звернувся з проханням до спікера парламенту Володимира Литвина і Президента Віктора Ющенка якнайшвидше підписати цей закон після ухвалення його парламентом.

Документ передбачає, що розпорядником виділених коштів стане Міністерство охорони здоров’я.

30 жовтня уряд виділив півмільярда гривень для боротьби з епідемією грипу.

Верховна Рада планує вп’ятеро підвищити оклади медикам, задіяним у боротьбі з грипом


Верховна Рада ухвалила за основу проект постанови, згідно з якою пропонується з 1 листопада цього року підвищити у п’ять разів посадові оклади медичним працівникам, задіяним у заходах щодо боротьби з епідемією грипу.

За проект постанови «Про першочергові заходи протидії поширенню пандемічного грипу в Україні» у вівторок проголосували 397 депутатів із 440 зареєстрованих у залі.

Зокрема, у цьому проекті передбачається забезпечення матеріальної допомоги у розмірі 100 тисяч гривень сім’ям медичних працівників, які загинули внаслідок захворювання, отриманого під час виконання ними службових обов’язків з надання медичної допомоги населенню в період епідемії грипу.

Цей проект постанови передбачає також забезпечення жорсткого контролю за цільовим використанням коштів, виділених на подолання епідемії.

В остаточному варіанті проект постанови планується ухвалити в середу, коли будуть внесені всі необхідні пропозиції до цього документа.

Автори проекту постанови – народні депутати від Партії регіонів Віктор Корж і Тетяна Бахтеєва.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG