Доступність посилання

ТОП новини

Смертельний вірус дістався Рівненщини


Телеоператор каналу «Сфера-ТВ» Руслан Гурмак помер буквально через тиждень після перших ознак грипу
Телеоператор каналу «Сфера-ТВ» Руслан Гурмак помер буквально через тиждень після перших ознак грипу

Рівне – Сьогодні в Рівному відбудеться засідання обласної надзвичайної протиепідемічної комісії. Вірусна хвороба незафіксованого тут досі виду дісталася області учора. Троє молодих людей померли від ускладнень після грипу, котрий швидкісно прогресував і не піддавався звичайному лікуванню.

Так, телеоператор місцевого каналу «Сфера-ТВ» Руслан Гурмак помер буквально через тиждень після перших ознак грипу, які з’явилися в нього після повернення з Коломиї. Руслан – уродженець Прикарпаття, до Коломиї їздив на весілля з дружиною, у котрої ознак хвороби не з’явилося. Досі хлопець виглядав міцним та здоровим.

Він лікувався спочатку амбулаторно, однак у неділю його госпіталізували. Учора ми дізналися, що майже одночасно з Русланом захворіли і померли за схожих обставин ще двоє людей.

Ось що розповів головний лікар обласної лікарні Мирослав Семанів: «Телеоператор помер у нас уночі в обласній клінічній лікарні. У нього була двостороння геморагічна пневмонія вірусного генезу. Який вірус – зараз ніхто не скаже, поки не буде завершене дослідження. Він хворів тиждень, у нього сталося запалення легень, вони практично не дихали. Лікувався спочатку вдома, під наглядом дільничного лікаря, а з 26 по 28 жовтня – в обласному тубдиспансері. Але вчора увечері його привезли до реанімації нашої лікарні у вкрай важкому стані, без свідомості – о першій годині ночі він помер. Померли ще двоє інших молодих людей – 28-річна жінка в Костополі та в обласному протитуберкульозному диспансері помер молодий чоловік – розтину не було».

Дослідження ускладнює те, що родичі двох померлих не дозволили проводити розтин – ймовірно, з релігійних міркувань. Ще одного молодого чоловіка з пневмонією привезли вчора вдень до лікарні без свідомості у важкому стані.

Санітарно-епідеміологічна станція рекомендує припинити навчання в усіх школах та вищих навчальних закладах. Рішення мають ухвалити сьогодні. Медики стверджують, що ліками вони забезпечені, але важливо звертатися до них з появою перших ознак хвороби. Однак кількість викликів «швидкої» за вчорашній день і так зросла утричі від попередніх днів. Різке збільшення кількості інфікованих спостерігається також у Костополі і Кузнецовську.

(Рівне – Київ – Прага)
  • Зображення 16x9

    Валентина Одарченко

    Співпрацює  з  Радіо Свобода з 2000 року, власний кореспондент у Рівненській і Волинській області. Народилася 1965 року в місті Дубно. Закінчила факультет журналістики Київського державного університету ім.Т.Г.Шевченка, юридичний факультет Національного університету «Острозька академія». З 1995 по 1999 рік очолювала першу на Рівненщині ФМ-радіостанцію «Нова хвиля».  Журналіст  Рівненської філії НТКУ. 

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG