Доступність посилання

ТОП новини

Україна й НАТО підписали декларацію про подальше зближення


У п’ятницю в штаб-квартирі НАТО в Брюсселі підписали Декларацію про доповнення Хартії про особливе партнерство між Україною та Організацією Північноатлантичного договору від 9 липня 1997 року.

Як повідомило Міністерство закордонних справ, із українського боку підпис під документом поставив голова місії України при НАТО Ігор Сагач, а від альянсу – генеральний секретар НАТО Андерс Фоґ Рассмусен.

У документі відображені зміни у відносинах між Україною і НАТО, які відбулися з часу підписання Хартії про особливе партнерство, зокрема, в контексті рішень, ухвалених минулого року про майбутнє членство України в альянсі, та практичних механізмів наближення до цієї мети, повідомляє МЗС.

Декларація формалізувала провідну роль комісії Україна-НАТО в процесі поглиблення в Україні реформ, які реалізовуватимуть у рамках виконання річних національних програм.

Перша Річна національна програма на 2009 рік із підготовки України до отримання членства в Організації Північноатлантичного договору затверджена Президентом Віктором Ющенком 7 серпня цього року.

Прес-служба МЗС зазначає, що підписання декларації стало черговим практичних кроком із реалізації рішень, ухвалених під час зустрічі Ради НАТО і підтриманих на засіданні комісії Україна-НАТО на рівні міністрів закордонних справ у грудні минулого року.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG