Доступність посилання

ТОП новини

Тимошенко і Янукович близькі до угоди про коаліцію і Конституцію – «джерела»


(архівне фото з червня 2006 року)
(архівне фото з червня 2006 року)
Як повідомило «джерело в українському парламенті» агентству «Інтерфакс-Україна» в неділю, зустрічі лідерів Блоку Юлії Тимошенко і Партії регіонів про створення широкої коаліції і внесення змін до Конституції відбулися в суботу і мали відбуватися і в неділю.

Але, як наголосило це джерело, остаточної домовленості про створення спільної коаліції, про питання парламентських виборів і про спосіб виборів Президента ще не досягли.

За словами джерела, все «впирається в гарантії сторін» і може вирішитися за день-два – протягом неділі-понеділка.

Тим часом, за повідомленнями, в неділю вдень і під вечір лідер Партії регіонів Віктор Янукович був у Дніпропетровську на матчі фіналу Кубка України з футболу.

БЮТ і «регіони» вже попередньо все узгодили – джерело

Раніше в неділю так само неназвані джерела інтернет-видання «Українська правда» повідомляли, що Прем’єр-міністр і лідер блоку свого імені Юлія Тимошенко та лідер Партії регіонів Віктор Янукович уже фактично домовилися про коаліцію і конституційні зміни.

Ці джерела стверджують, що в перебігу своєї суботньої зустрічі лідери вже попередньо погодили проект «Великого договору», який передбачає створення широкої коаліції між їхніми силами, а також текст нової Конституції.

За цим повідомленням, в останній редакції проект «Великого договору» передбачає спільні дії БЮТ і Партії регіонів до 2024 року, в тому числі участь у парламентських виборах єдиним блоком.

А проект нової Конституції передбачає обрання Президента в парламенті та продовження повноважень нинішньої Верховної Ради до 2014 року без виборів, стверджують джерела «Української правди».

Підтверджень або заперечень цієї інформації з інших джерел наразі немає.

В’ячеслав Кириленко: Чекайте підготовки до «надширокої» коаліції і змін до Конституції

Тим часом народний депутат від фракції «Наша Україна – Народна самооборона», лідер групи «За Україну» В’ячеслав Кириленко вважає: «Наступного тижня ми станемо свідками масованої артпідготовки до внесення змін до Конституції та створення нової надширокої коаліції і самого голосування з цього питання».

Як сказав він у неділю ввечері в ефірі телеканалу «1+1», йому, «безумовно, відомо», що Блок Юлії Тимошенко і Партія регіонів домовляються про створення спільної коаліції і внесення змін до Конституції. «Це вже давно ні для кого не секрет. Це давно готується», – сказав він.

При цьому В’ячеслав Кириленко запевнив, що народні депутати з фракції «Наша Україна – Народна самооборона», які входять до групи «За Україну», не долучатимуться до лав широкої коаліції за участю Блоку Юлії Тимошенко та Партії регіонів, бо «стоять на патріотичних позиціях», і тому «за жодні посади Україну не продають».

Не перший дзвоник

Останніми днями «Українська правда», посилаючись на власні джерела, вже кілька разів повідомляла про все нові переговори між Блоком Юлії Тимошенко та Партією регіонів про створення між ними широкої коаліції з метою поділити між собою владу в Україні.

Попередня така таємна зустріч між лідерами двох сил, про подробиці якої написало видання, відбулася, за даними його джерел, у четвер.

Раніше народний депутат, заступник голови фракції Партії регіонів у Верховній Раді Андрій Клюєв підтвердив факт ведення переговорів його партії з Блоком Юлії Тимошенко про створення коаліції.

У газетному інтерв’ю, яке вийшло друком у суботу, він також підтвердив, що очолюють переговори самі лідери обох політичних сил, Віктор Янукович і Юлія Тимошенко.

Того ж дня Голова Верховної Ради, лідер блоку свого імені Володимир Литвин висловив думку, що в цих переговорах між БЮТ і Партією регіонів, можливо, бере участь і Секретаріат Президента. За словами Литвина, він у цих переговорах участі не бере.

Але перед цим, у четвер, сам Віктор Янукович стверджував, що його політична сила не веде переговорів із БЮТ щодо створення коаліції в парламенті та внесення змін до Конституції і що такі переговори були припинені «ще рік тому».

Тоді ж, у четвер, заступник Голови Верховної Ради, член фракції БЮТ Микола Томенко висловлювався за те, щоб Партія регіонів приєдналася до нинішньої коаліції, в якій числяться БЮТ, НУ-НС і Блок Литвина.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG