Доступність посилання

ТОП новини
Аркадій Бабченко на прес-конференції СБУ, Київ, 30 травня 2018 року
Аркадій Бабченко на прес-конференції СБУ, Київ, 30 травня 2018 року

Аркадій Бабченко живий: «вбивство» журналіста інсценували для спецоперації СБУ. Живий блог

Іще один коментар американської журналістки Джулії Дейвіс, яка викриває російські «фейкові» новини і фахівцем у галузі російської пропаганди, з приводу цієї ж заяви МЗС Росії:

«Росія безсоромна. Її головорізи збивають MH17 — вона каже: «Україна винна», вони отруюють Скрипалів — «Це Британія винна», гострий критик Путіна Бабченко втікає з Росії і його вбивають — «Це Україна винна». Злочини і безкарність — це ознаки путінського режиму!»

Блогер, дослідник групи Conflict Intelligence Team, яка, серед іншого, теж відстежує дії Росії в Україні і Сирії, Кирило Михайлов — він, росіянин, як і Аркадій Бабченко, так само втік від переслідувань до України, — згадує:

«У березні 2014 року фотографії Бабченка допомогли ідентифікувати командира «зелених чоловічків» у Криму як офіцера 810-ї бригади морської піхоти Росії ще в той час, коли Міністерство оборони Росії офіційно відмовлялося від цих солдатів. Через чотири роки Бабченко пригадував про погрози смертю за цей пост»

Справді, ось що писав сам Бабченко 5 квітня 2018-го:

А ви знаєте, що вчора, 29 травня, Аркадій Бабченко писав про цей день як про свій «другий день народження» — не знаючи, що не доживе до його кінця?

А тим часом:

Голова Національної поліції України Сергій Князєв вважає, що до вбивства російського опозиційного журналіста Аркадія Бабченка в Києві могли бути причетні кілька людей.

«Убивають тих, хто загрожує путінському режимові» — так сказав про вбивство Аркадія Бабченка український журналіст Юрій Бутусов в ефірі Радіо Свобода. На це вбивство треба реагувати силою, вважає він: тих, хто скоює вбивства в Україні, необхідно знаходити і за кордоном. Бутусов не має сумніву, що до вбивства опозиційного російського журналіста в Києві причетні кремлівські спецслужби. А кореспондентка російської «Нової газети» Ольга Мусафірова, згадуючи вбивства в Росії журналістки Ганни Політковської та опозиціонера Бориса Нємцова, припускає «кадирівський» слід за смертю Бабченка. «Гібридна війна тим і підступна, що за слова вбивають», — каже вона.

Ми вже писали, що міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров відкинув заяви про можливу причетність Москви до вбивства в Києві російського журналіста Аркадія Бабченка. Ось як це було, подивіться, послухайте це:

Реакція Москви на звинувачення у вбивстві Бабченка (відео)
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:00:59 0:00

Убивство Аркадія Бабченка обговорили ще в одному ефірі Радіо Свобода:

І ще про те, як це було:

А тим часом прес-конференцію про розслідування вбивства Аркадія Бабченка дає голова СБУ Василь Грицак:

Вибачте за якість звуку. Пізніше буде повний запис, і має бути кращий.

Українське представництво правозахисної організації Amnesty International стурбоване з приводу «здатності та бажання українських владних структур захистити журналістів, активістів та інших уразливих груп».

А ТИМ ЧАСОМ АРКАДІЙ БАБЧЕНКО, ВИЯВЛЯЄТЬСЯ, ЖИВИЙ. СПЕЦОПЕРАЦІЯ СБУ:

Цитата:

Як розповів Аркадій Бабченко на брифінгу, він отримав інформацію про підготовку його вбивства близько місяця тому.

Посол України в Австрії Олександр Щерба:

«Цікаво, чи МЗС Росії тепер задоволене. Чи досить швидко розслідували?»

Максим Саваневський, експерт із онлайн-комунікацій:

Перепрошую, цю реакцію не можу опублікувати, тільки лінк дам: https://twitter.com/belamova/status/1001837321833021441

Постійний представник України в Раді Європи Дмитро Кулеба привертає увагу чільного речника цього об’єднання Даніеля Гольтґена, який раніше, коментуючи тодішні повідомлення про вбивство в Києві Аркадія Бабченка, прирівняв Україну до Росії щодо ставлення в державі до журналістів:

«Бабченко живий. Смілива операція СБУ з метою врятувати життя Аркадія і вистежити вбивць, що діяли на вказівку російських спецслужб. Убивця затриманий. До уваги речника РЄ»

Раніше сьогодні Кулеба вже різко критикував Гольтґена за те порівняння.

Уночі, коли поширилося повідомлення, як тоді заявляли, про вбивство Бабченка, Гольтґен відреагував на нього словами: «Журналісти зазнають нападів і арештів із загрозливою швидкістю в Україні й Росії».

БІЛЬШЕ

XS
SM
MD
LG