Доступність посилання

ТОП новини

У Львові невідомі отруюють собак


Львів – Сьогодні у Львові у Міжнародний день безпритульних тварин відбудеться акція «Діти проти жорстокості», покликана привернути увагу міської влади і громадськості до масових отруєнь собак у місті. Адже тут упродовж кількох останніх місяців люди часто знаходять мертвих тварин.

Під стіни львівської Ратуші діти та дорослі прийдуть із плакатами та малюнками, на яких будуть зображені сумні песики, яких у місті отруюють невідомі особи. А ще львів’яни, небайдужі до тварин, принесуть лист міському голові із підписами городян з вимогою з’ясувати і впіймати людей, які підкидають отруту псам.

Чи не щотижня з’являється інформація, що на якійсь вулиці чи в парку люди знайшли отруєних собак. Як доказ, вони демонструють відео мертвих тварин, чимало з яких мали господарів.

Ветеринарна експертиза виявила отруту у трупі собаки, але не вдалося встановити її хімічний склад, розповів Радіо Свобода голова Львівського міського товариства захисту тварин Євген Фурсов. «Львові є дві-три людини, які це роблять. Ми намагаємось їх упіймати, бо міліції байдуже до цієї проблеми. Переконаний, що у мерії про все це знають», – вважає Євген Фурсов.

Захисники тварин вимагатимуть від міліції знайти винних

Під час акції захисники тварин вимагатимуть від правоохоронців знайти людей, які розкидають отруту. За версією товариства, її додають у ковбасу, яку й розкидають. Тварина дуже мучиться після отруєння. Можливо, це справа так званої групи «догхантерів», яка діє на території Росії і є вже в України. Ці люди переконані, що знищуючи собак, вони очищують місто від інфекції і захищають людей від нападів безпритульних псів.

Товариство захисту тварин звинувачує мерію міста у бездіяльності. Тим часом ветлікар департаменту житлового господарства та інфраструктури Львівської міськради Олег Юськів заперечує будь-які висловлювання і звинувачення про те, що саме комунальні служби міста отруюють собак. Він не заперечує факт отруєнь, але експертиза, яку провела міська влада, нічого конкретного не з’ясувала.

«Одна із версій, що це справа осіб, які мають сайт «Вредитель» і вже присутні на нашій території. Ми звернулись у прокуратуру, в правоохоронні органи, щоб їх виявити», – каже Олег Юськів.

Днями у парку отруївся і вмер собака породи «лабрадор» депутата міськради . У тому ж місці люди знайшли інших двох мертвих собак. Тому господарі вирішили, що тваринам навмисно підкинули отруту. Вони віддали труп тварини на експертизу і написали заяву в міліцію.
  • Зображення 16x9

    Галина Терещук

    В ефірі Радіо Свобода – з 2000 року. Закінчила факультет журналістики Львівського національного університету імені Франка. Маю досвід роботи на телебаченні і в газеті.

XS
SM
MD
LG