«Ситуація навколо міста критична»: армія РФ знищує Вугледар КАБами та артилерією

72-га бригада ЗСУ, яка обороняє Вугледар, може бути відрізана, оскільки російська армія продовжує рухатися на північ від міста. Таку оцінку навів аналітик Forbes Девід Акс у ніч проти 24 вересня.

Аналітик нагадав, що бійці бригади вже два роки обороняють цю ділянку фронту – і на їхньому рахунку розгром російських військ, які перевищують її за чисельністю, у січні і лютому 2023 року.

«Але навіть найбільш добре оснащена бригада не може тримати оборону вічно, а два роки – це великий термін для ведення бойових дій без перепочинку», – пише Акс.

Проєкт же DeepState 24 вересня опублікував відео того, як російська армія стирає Вугледар з лиця землі артилерією, КАБами та іншими засобами ураження.

«Ситуація навколо міста критична і продовжує ускладнюватись, – написали аналітики. – Тримати до останнього – значить ставити руїни вище за ціну наших військових, що неприпустимо. Про сьогоднішні наслідки треба було думати раніше, а тепер уже пізно. Хоча бійці 72-ї бригади не здаються і попри все продовжують виконувати свою роботу».

Раніше DeepState повідомляв про значне просування агресора навколо Вугледара – місто беруть у кліщі. Генштаб ЗСУ повідомив вранці 24 вересня про вісім атак армії Росії на Времівському напрямку.

​Про це та інше йтиметься в ефірі Радіо Донбас Реалії. Дивіться наживо – о 16:30 на @Радіо Свобода:

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: На одну бригаду ЗСУ Росія кидає до семи – комбат про Вугледарський напрямок
ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Боєприпасний голод надовго: чому ЗСУ нічим поповнити запаси для артилерії?
ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: «Ми знищимо підводний човен, але пізніше». Нові цілі спецпідрозділу «Group 13» ГУР МО України