Армія РФ пробила клин до центру Торецька: як довго ЗСУ вдасться тримати місто?

Увечері 3 жовтня DeepState повідомив про просування армії Росії в межах міської межі Торецька – судячи з карти проєкту, до географічного центру міста агресору залишилося менше кілометра.

Повзуче настання росіян тут практично не зупинялося – але його в останні тижні вдалося сповільнити. На початку вересня бригада спецпризначення «Азов» навіть повідомляла про успішну контратаку в Нью-Йорку – селищі на південь від Торецька.

Також агресор майже дійшов до східного берега річки Оскіл у районі села Колісниківка на Харківщині, повідомили аналітики.

Тут утворився довгий та вузький виступ в оборону ЗСУ – так званий Піщанівський. Якщо Росія таки дійде до берега, вона переріже рокадну дорогу, якою користуються ЗСУ для оборони Куп'янська-Вузлового, а самі українські бійці де-факто опиняться затиснутими фронтом зі сходу та Осколом із заходу.

Український Генштаб повідомив вранці 4 жовтня про 11 атак на Куп'янському напрямку і 9 штурмів навколо Торецька. Досі у лідерах за кількістю штурмів Покровський напрямок – там було 30 атак.

​Про це та інше йтиметься в ефірі Радіо Донбас Реалії. Дивіться наживо – о 16:30 на @Радіо Свобода:

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Не лише символ. Неочевидний і загрозливий наслідок втрати Вугледара
ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Їх заклали козаки і німці, а руйнує Росія: як шахтарські містечка стримують наступ на Покровськ
ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Армія РФ наростила темпи наступу: як ЗСУ його стримати?