Вільям Тейлор про відкриття справи проти Байдена: «Україні слід бути дуже обережною»

Колишній посол США в Україні Вільям Тейлор

Колишній посол США в Україні Вільям Тейлор прокоментував відкриття справи проти Джо Байдена в Україні.

«Я сподіваюсь, що ця ситуація не зашкодить двопартійній підтримці. Сподіваюсь, її розглянуть як нормальну процедуру правоохоронних органів. Але Україна має бути дуже обережною, щоб не поставити під загрозу двопартійну підтримку», – сказав Тейлор у коментарі українській службі «Голосу Америки».

«Я говорив своїм українським друзям знову і знову, що найбільш важливий стратегічний здобуток, який Україна має в США – це двопартійна підтримка. Вона золота. Більшість питань у цьому місті – контроверсійні, і не мають підтримки обох партій. В України вона є, і її не можна ставити під загрозу. Українці не хочуть вв’язуватись у нашу політику, так само як ми не хочемо вв’язуватись в українську, це дуже важливо. Українському уряду слід керуватися цим – і впевнитись, що вони не втручаються в нашу політику», – сказав Тейлор.

Українському уряду слід упевнитись, що вони не втручаються в нашу політику
Вільям Тейлор

27 лютого стало відомо, що Державне бюро розслідувань відкрило кримінальне провадження про тиск колишнього віцепрезидента США Джо Байдена на ексгенпрокурора України Віктора Шокіна.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Свідчення Волкера: Байден нічого не порушував у питанні звільнення Шокіна

Справу відкрили на підставі звернення самого Шокіна, який стверджує, що Байден домігся його відставки через бажання розслідувати газовидобувну компанію Burisma. Крім цього, Шокін стверджує, що в 2019 році його отруїли ртуттю, і також пов’язує замах на своє життя із Джо Байденом.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Шокін заявляє про дві зупинки серця та не виключає причетності Байдена до свого отруєння

Утім, як свідчать публічно представлені довідки лікарів Віктора Шокіна, рівень ртуті в крові Шокіна після ймовірного отруєння не перевищував допустимої норми. При цьому, за іншими повідомленнями ЗМІ, лікар клініки в Австрії Микола Корпан заявляв, що показники ртуті у крові Шокіна були смертельними