Команда генерала Сирського: хто командуватиме військом?

  • Новий головком ЗСУ призначив своїх заступників і представив командувача Сухопутних військ. А от командувачем військами ТРО став Ігор Плахута, який, за повідомленнями активістів, під час Революції гідності працював у МВС і начебто брав участь у спробах зачистки Майдану. Які ще зміни відбулись у військовому керівництві країни?
  • У Росії почали кампанію з дискредитації нового головнокомандувача, повідомили в Центрі протидії дезінформації РНБО. Мовляв, генералу Сирському намагаються навʼязати образ «радянської та російської» людини. Яка мета? На кого хочуть вплинути в РФ?
  • Польські протестувальники знову блокують польсько-український кордон. А поблизу пункту пропуску Дорогуськ пошкодили українські вантажівки та висипали з них зерно. Чому блокада відновилася? Та чи заблокують всі пункти пропуску вже сьогодні?
  • Рапорт на звільнення або служба у штурмовій бригаді «Лють». У Дніпрі розформують полк особливого призначення, а усіх спецпризначенців переведуть у ЗСУ, повідомили в Національній поліції. Чи мають поліцейські воювати в Збройних силах і виконувати бойові завдання?

Про це та інше дивіться у програмі «Свобода.Ранок» о 9:01 на @Радіо Свобода:

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Сирський представив особовому складу нового командувача Сухопутних військ
ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Олександр Сирський: 10 фактів про нового головнокомандувача ЗСУ
ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Польські фермери висипали зерно з українських фур на кордоні – поліція почала розслідування