РФ вбиває своїх солдатів? Кого підірвали у Бердянську? Радіодиктант єдності

  • У нині окупованому Бердянську підірвали чотирьох окупантів. І усі вони нібито були представниками російської ФСБ. Про це заявляють в українській розвідці. Чим живе окуповане місто та як себе поводить російська влада там?

Про це та інше дивіться у програмі «Свобода.Ранок» о 9:01 на @Радіо Свобода:

  • Щонайменше 125 одиниць бронетехніки та військового обладнання на більш як батальйон – так у США оцінюють втрати російських сил біля Авдіївки. Однак відмовлятися від подальшого штурму міста російські сили, ймовірно, не будуть, кажуть у Білому домі. Україна і Росія майже не дають інформації про свої втрати у війні.

Близький до російського міністерства оборони телеграм-канал «Рибар» писав 19 жовтня, що російські війська «продовжують операцію з охоплення Авдіївського укріпрайону».

Що кажуть українські військові та експерти про ситуацію на цій ділянці фронту?

  • Радіодиктант національної єдності. Щорічна традиція спільного написання диктанту в Україні змінила дату. Об 11:00 (за Києвом) актор театру та кіно Олексій Гнатковський, який зіграв Івана Довбуша у фільмі «Довбуш», зачитуватиме українцям рядки тексту «Дороги України» поетеси та перекладачки Катерини Калитко. Що розповів актор про його участь у радіодиктанті?
  • У Брюсселі закінчився саміт лідерів країн-членів Євросоюзу. Чи вдалось їм засвідчити стійку військову підтримку Україні, зокрема, щодо нагальних військових потреб у протистоянні з Росією?
ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Зеленський на саміті Євроради закликав до оборонної співпраці та зниження цінової стелі на російську нафту
ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Новий прем’єр Словаччини заявив, що не підтримає надання додаткової військової допомоги Україні на саміті ЄС
ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Орбан «пишається» тим, що продовжує комунікацію з Росією
ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Лідери ЄС планують підтвердити зобов’язання задовольнити нагальні військові потреби України, включно з передачею 1 млн снарядів