Обстріли Хмельниччини. Удари по Авдіївці. Путіну пропонували вдарити «мегаракетою»?

  • Втрати російських сил під час штурму Авдіївки уже перевищили втрати РФ під час переходу через Сіверський Донець минулого року та невдовзі перевищать втрати транспортних засобів, зазнаних армією РФ в околицях Вугледару з листопада 2022 року по квітень 2023 року, кажуть OSINT-аналітики.

Близький до російського міністерства оборони телеграм-канал «Рибар» писав 19 жовтня, що російські війська «продовжують операцію з охоплення Авдіївського укріпрайону». Він стверджує, що на північному фланзі армії РФ вдалося зайняти терикон (золовідвал Авдіївського коксохімічного заводу), проте українські війська контратакували під селищем Бердичі та відтіснили російські підрозділи до залізниці.

Американський Інститут вивчення війни (ISW) зауважив 22 жовтня: попри неефективну тактику і втрати, Авдіївка залишається пріоритетною ціллю для військ РФ.

Британська розвідка 22 жовтня зазначила, що нещодавні російські атаки Авдіївки «призвели до 90% збільшення втрат росіян, зафіксованих українським МО».

Тим часом Авдіївка – під постійним вогнем російської армії. Яка мета і чого очікувати на полі бою?

Про це та інше дивіться у програмі «Свобода.Ранок» о 9:01 на @Радіо Свобода:

  • Російські сили поновлюють запаси ракет, зазначають в українській розвідці. Чи означає це те, що під час опалювального сезону в Україні знову слід очікувати масштабних обстрілів? І наскільки великим може бути цей запас?
  • Право військовослужбовців на голосування та висування, право біженців на голосування, проведення виборів на тимчасово окупованих територіях, фінансування виборів та вільний доступ до медіа. Саме ці 5 проблем окреслив голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук під час саміту «Кримська платформа» у Празі, говорячи про можливість виборів в Україні. Підсумки першого дня саміту.
  • До повернення українських дітей, незаконно вивезених до Росії, залучений Катар. Цю інформацію офіційно підтвердили раніше в Офісі українського омбудсмена, президент Володимир Зеленський також дякував за співпрацю катарському еміру. Чому саме Катар та як ця країна сприяє цьому процесу?
ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: «Втрачають людей і техніку в промислових масштабах»: навіщо російські війська риють тунелі під Авдіївкою
ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: У ГУР пояснили важливість оборони Авдіївки

Авдіївка: життя в напівзруйнованому місті

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Зеленський: російські втрати в Авдіївці «справді вражають»