«Перехопили оперативну ініціативу». Що відбувається на Бахмутському напрямку?

  • На Бахмутському напрямку українські війська перехопили оперативну ініціативу, розповіла напередодні заступниця міністра оборони України Ганна Маляр. Утім, російські сили, попри все, намагаються втриматися в місті, підтягуючи резерви. Що відбувається на Бахмутському напрямку і в самому місті зараз, розкаже військовий ЗСУ з цього напрямку.

Про це та інше дивіться у програмі «Свобода.Ранок» о 9:00 на @Радіо Свобода:

  • Українське Міноборони каже, що на окупованій Херсонщині російські сили кидають підприємців за ґрати нібито через співпрацю з Силами оборони, а потім за звільнення вимагають від родичів величезні суми. Яка ситуація в окупованих регіонах та як ЗСУ звільняють південь від окупантів?
  • В Україні почалися масштабні навчання на випадок аварії на ЗАЕС. Йдеться про Запорізьку, Дніпропетровську, Миколаївську та Херсонську області, які долучені до навчань. У представників влади розпитаємо усі деталі.
  • Якими будуть гарантії безпеки для України від ЄС? ЗМІ трохи пролили світло на майбутні рішення європейських посадовців. Серед найважливішого – продовження фінансування поставок зброї України. Які ще пункти передбачають гарантії безпеки та що про них кажуть у Києві?
ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Генштаб про ситуацію на фронті – тривають важкі бої
ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Безуспішні спроби РФ наступати під Бахмутом: Генштаб про перебіг бойових дій
ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Заколот Пригожина: чи «посиплеться» Росія на фронті?