Бої за Бахмут: Сили оборони України кажуть про успіх і поступове просування

  • На півдні від Бахмуту тривають жорстокі бої. В Міністерстві оборони України кажуть про успіхи Сил оборони та поступове просування. А от на Харківщині сили РФ захопили три села на Куп’янському напрямку. Про це повідомляють аналітики проєкту Deep State. Яка ситуація на фронті?
  • Головна опора для Росії у війні – Іран. Країни посилюють військове партнерство, кажуть в Держдепартаменті. В США також мають інформацію, що Москва отримує від Тегерану матеріали, необхідні для будівництва заводу з виробництва БПЛА в Росії. Цей завод можуть запустити вже на початку наступного року. Як можна завадити посиленню співпраці Росії та Ірану?
  • Росія мала план для зриву зернової угоди. А також планомірно застосовувала певні технології для перешкоджання перевезення українського зерна, повідомили в Головному управлінні розвідки МОУ. На прохання президента України Володимира Зеленського, генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберґ скликає Раду Україна–НАТО для консультацій щодо ситуації в Чорному морі та роботи «зернового коридору». Чому Росія тривалий час працювала на зрив зернової ініціативи?

Про це та інше дивіться у програмі «Свобода.Ранок» на @Радіо Свобода:

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Резніков про контрнаступ України: відстає від графіка, але йде за планом
ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: «Росія програє». Експерти на форумі в Аспені про контрнаступ ЗСУ