Втрата Вугледару. Чи буде кому зупинити можливий наступ РФ на нові області?

illustration

  • Після падіння Вугледару говорять про небезпеку російського просування в бік Дніпра і Запоріжжя. Чи це потенційна реальність чи панічні і песимістичні прогнози? Росія між тим вихваляється, що за серпень-вересень взяла під контроль понад тисячу квадратних кілометрів на Донбасі. Як зупинити просування росіян?
  • Видання «Українська правда» провело розслідування і з’ясувало, що снаряди та міни для мінометів закуповувались спецімпортерами за завищеними цінами. Як таке можливо? І чи справді ці спецімпортери працювали «під дахом» Головного управління розвідки? Як це вплине на позиції очільника ГУР Кирила Буданова?

Про це дивіться у програмі «Свобода Live» на @Радіо Свобода:

Президент України Володимир Зеленський уперше прокоментував вихід підрозділів ЗСУ з міста Вугледару на Донеччині. Виступаючи на пресконференції з генсеком НАТО Марком Рютте в Києві 3 жовтня, Зеленський сказав (з 17:20 на відео), що Росія «руйнує позиції наших бійців, їм треба зберегти своє життя, тому що вони набагато головніші за будь-які забудови».

«Тому що це наші люди, громадяни України, тому дуже правильно, що вони відходять і можуть зберегти себе. Це абсолютно правильні кроки», – сказав глава держави.

Місто Вугледар, бої за яке тривали з лютого 2022 року, на початку жовтня окупували російські війська. Критики Зеленського (приміром, журналіст Юрій Бутусов) стверджують, що рішення про відведення підрозділів 72-ї окремої механізованої бригади з Вугледара були запізнілими.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Не лише символ. Неочевидний і загрозливий наслідок втрати Вугледара
ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Вугледар окупували. Чому це сталося і куди війська РФ посунуть далі

Військові ЗСУ після виходу з Вугладеру: кадри зі стабілізаційного пункту від бійців, які тримали оборону міста (фотогалерея)