Контрнаступ не приніс проривів. На Заході пророкують перемогу Путіну

  • Війна в Україні, схоже, заходить у глухий кут, а перемога Росії досі є імовірною. Такого висновку дійшло британське видання The Economist. Часопис пише, зараз жодна зі сторін не в змозі вигнати іншу із контрольованих територій, а тому російський президент Володимир Путін зберігає шанси на перемогу. Причиною цього видання вважає відсутність стратегічного бачення на Заході, який робить недостатньо, щоб зупинити Путіна.
  • Президент України Володимир Зеленський визнав, що довгоочікуваний контрнаступ влітку й восени не приніс очікуваних проривів, але наголосив, що Україна не відступає і що їй потрібна допомога в нарощуванні українського виробництва озброєнь. Зеленський також дав розпорядження посилити оборону і фортифікаційні споруди по усьому периметру.
  • Більшість російських громадян готові гуртуватися навколо Володимира Путіна напередодні виборів президента Росії навесні 2024 року, бо підтримують війну в Україні, яку він розпочав. Про це йдеться у свіжому звіті російського дослідницького Центру Карнегі. «Усі наївні прогнози про те, що народне невдоволення, викликане санкціями та воєнними обмеженнями, призведе до падіння режиму Володимира Путіна, не виправдалися», – пишуть автори звіту. Вони також зазначають, що напередодні виборів, населення Росії готове знову підтримати Путіна, а дії Заходу не похитнули його влади.
  • П’ятий президент України Петро Порошенко повідомив, що прикордонники не випустили його у відрядження за кордон – до Польщі та США – і назвав це «антиукраїнською диверсією». Перший заступник голови Верховної Ради Олександр Корнієнко заявив, що закордонне відрядження народного депутата, п’ятого президента України Петра Порошенка скасували після отримання листа з грифом «Для службового користування», зміст якого він не може розголошувати. Що стоїть за обмеженням виїзду для Порошенка?

Про це та інше дивіться у програмі «Свобода Live» на @Радіо Свобода:

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: «Україна не отримала всю зброю, але я не можу скаржитися» – Зеленський про контрнаступ
ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Найтехнологічніша зброя війни – РЕБ: що пропонують Залужний та інженери, щоб перемогти Росію
ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Перший заступник голови Верховної Ради пояснив, чому відрядження Порошенка скасували
ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: «Контроль над Європою і крах НАТО». Мета Путіна у війні щодо України і Заходу та прогноз на 2024-й рік