Боротьба влади з корупцією: «показуха» чи реальні дії?

  • В Україні не стихають корупційні скандали. Після «інвалідностей» у прокурорів і хабарництва у МСЕК стало відомо також про захмарні заробітки у київських ТЦК. Так, правоохоронці викрили працівників Голосіївського РТЦК, які допомогли ухилитись від мобілізації більш як тисячі військовозобов’язаним чоловікам. Під час обшуків вилучили понад мільйон доларів готівкою і елітний автопарк. Наскільки ефективною є боротьба з корупцією в Україні та чому активізація цієї боротьби розпочалась саме зараз, і хто увесь цей час її покривав?
  • Тим часом підозрювану в незаконному збагаченні, депутатку від «Слуги народу» Ірину Кормишкіну взяли на поруки голова фракції «Слуги народу» Давид Арахамія та голова Миколаївської обласної військової адміністрації Віталій Кім. Про що може свідчити такий жест і як розвивається слідство у цій справі?
  • Генеральний секретар Організації Об’єднаних Націй Антоніу Ґутерріш закликав до «справедливого миру» в Україні під час саміту БРІКС, який проходить у російській Казані. У політичних колах засуджують такий візит генсекретаря ООН і навіть закликають оголосити його персоною нон ґрата. Чи дійде до цього?

Про це дивіться у програмі «Свобода Live» на @Радіо Свобода: