Фотографії Першої світової війни. Вбивство наступника австрійського престолу

Франц Фердінанд із родиною. Дружина Софія, дочка Софія, і сини – Максиміліан та Ернст. 28 червня 1914 року принц Фердінанд поїхав з дружиною для інспекції армії Австро-Угорщини в Сараєві та відзначити річницю свого весілля з дружиною.

Франц Фердінад перед посадкою в машину з дружиною в Сараєві, у якій він був вбитий.

Принца Фердінанда вітають 28 червня 1914 року місцеві офіційні особи в Сараєві перед тим, як він і його дружина були вбиті.

Принц Фердінанд і його дружина уникнули смерті під час першого нападу 28 червня 1914 року, коли вбивця кинув у машину гранату. Супроводжуючі його люди були лише поранені. Ерцгерцог наполіг поїхати до лікарні відвідати поранених і другий вбивця, коли авто зупинилося, якраз опинився поблизу та застрілив імператорську пару.

Гаврило Принцип, один із шести сербських націоналістів, що були в групі планованих убивць ерцгерцога. Принцип застрелив Фердінанда і його дружину Софію двома пострілам із браунінга. 

Ця зброя, що була на озброєнні вбивць ерцгерцога, експонується тепер в музеї воєнної історії у Відні.

Генеральський однострій ерцгерцога Франца Фердінанда, в якому його було вбито. Експонується тепер у музеї воєнної історії у Відні.

Закривавлена нижня сорочка ерцгерцога, у який його застрелили.

Після антисербських безладів у Сараєво 29 червня 1914 року. В Австро-Угорщині вважали, що влада Сербії була причетною до цього атентату і оголосила Сербію війну 28 липня. Ця війна стала однією з прелюдій Першої світової війни з 1 серпня 1914 року.

Перша сторінка газети «Ексельсіор» з інформацією про вбивство в Сараєві 28 червня 1914 року.

Суд в Сараєві над учасниками організації вбивства ерцгерцога у жовтні 1914 року. Гаврило Принцип сидить у першому ряду в центрі.

Сучасний вигляд вулиці Сараєва, де було вбито ерцгерцога Фердінанда.