Навіщо в РФ повідомили про відхід з Херсонщини? Дубінському дали 60 діб

У Росії написали про вихід з правобережжя Херсонщини, а тоді «анулювали»

  • Написали і «анулювали»: це інформоперація Росії?
Російське Міноборони через державні російські медіа повідомило, що робить «перегрупування на більш вигідні позиції» на схід від Дніпра на Херсонщині. Раніше такими повідомленнями російські війська анонсували свій вихід з правобережжя Херсонщини та з Харківщини. Проте за кілька хвилин це повідомлення з агенцій назвали «анульованим».
Що це означає? Чи дійсно російські сили хочуть відходити чи це інформаційна операція, як кажуть в українському Центрі нацспротиву.
  • Спецоперації ГУР у Маріуполі чи партизани?
В окупованому Маріуполі за кілька днів вбили трьох працівників окупаційної поліції та одного представника російської ФСБ – пише радник міського голови – Петро Андрющенко. Чому загинули окупанти? Що відбувається в окупованому Маріуполі?

Про це і не тільки дивіться у програмі Свобода. Ранок:

  • Дубінський у СІЗО

Державне бюро розслідувань повідомило, що суд взяв під варту народного депутата Олександра Дубінського, якому вчора було повідомлено про підозру у державній зраді.

«ДБР у взаємодії з СБУ викрила депутата на участі у злочинній діяльності, що курувалася посадовцями генерального штабу ЗС РФ та здійсненні інформаційно-підривної діяльності проти України. За рішенням суду, депутат щонайменше 60 днів проведе під вартою без альтернативи внесення застави. Суд визнав підозру обґрунтованою, а докази достатніми», – йдеться в повідомленні.

  • Евакуйовані із Сектора Гази?
В Одесу привезли громадян України, яких евакуювали із Сектора Гази. Майже 50 переважно жінок і дітей. Вони розказали нашій кореспондентці Катерині Банковій: як народжували дітей під обстрілами і виживали без їжі і води.
Чому не всіх членів родини вдалося вивезти, так як це – повернутися з однієї війни в іншу?