Армія РФ наростила темпи наступу: як ЗСУ його стримати?

Російські війська у серпні-вересні цього року окуповували українську територію темпами, які не спостерігалися з 2022 року. Про це пише Washington Post, посилаючись на Пассі Паройнена, аналітика групи аналізу розвідданих із відкритим доступом Black Bird Group.

За його словами, найбільші територіальні втрати спостерігалися на ділянці від Бахмута до Вугледара з середини серпня до середини вересня. Цей період збігся з вторгненням ЗСУ в Курську область Росії.

Associated Press зазначає, що падіння Вугледара навряд чи змінить перебіг війни Росії проти України. Проте втрата міста пов'язана, зокрема, з відмовою США надати Україні дозвіл на завдання ударів по цілях у глибині міжнародно визнаної російської території.

Водночас наказу про відхід з Вугледара не було, повідомив військовослужбовець 72-ї окремої механізованої бригади імені Чорних Запорожців Микола Ворошнов.

У своєму «Фейсбуці» ввечері 2 жовтня він написав, що місто було приречене, і всі знали, що «рахунок іде на дні і години».

«Врятувати його було неможливо. А от людей урятувати можна було. Але наказ про вихід так і не дали», – написав військовий.

За словами пресофіцера 72-ї бригади Арсенія Приліпки, ЗСУ відійшли на інший рубіж оборони, щоб мінімізувати втрати. Про це він заявив в ефірі «Свобода Ранок» (проєкт Радіо Свобода) 3 жовтня.

«Поранених евакуювали, дуже складні умови були, тому що ворог із флангів тиснув і це дуже ускладнювало логістику», – пояснив Приліпака.

​Про це та інше йтиметься в ефірі Радіо Донбас Реалії. Дивіться наживо – о 16:30 на @Радіо Свобода:

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: «Все чорне від трупів» російських солдатів: реакції західних аналітиків на захоплення Вугледара
ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Вугледар окупували. Чому це сталося і куди війська РФ посунуть далі
ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Урбіцид на Донбасі: навіщо Росія стирає на порох міста сходу?