Одним із перших піднявся у небо, щоб захистити столицю: прощання з «Привидом Києва» (фоторепортаж)

У Михайлівському Золотоверхому соборі Києва відбулося прощання із бойовим пілотом 40-ї бригади тактичної авіації Валентином Коренчуком на псевдо «Бджоляр». Пілот загинув наприкінці квітня під час бойового вильоту

Провести в останню путь військового прийшли рідні, друзі та бойові побратими

Побратими несуть труну із тілом загиблого воїна.

Валентин Коренчук був одним із перших, хто піднявся в небо на початку повномасштабного вторгнення на захист Києва. Виконував бойові завдання на різних напрямках

Загалом пілот провів в небі близько 300 годин і здійснив понад 80 бойових вильотів, зазначили у Повітряних силах ЗСУ

Портрет оборонця українського неба пронесли вулицями столиці. Київ, 18 червня 2024 року
 

Прощання з Валентином Коренчуком на Майдані Незалежності у Києві

«Сьогодні ми попрощалися з нашим бойовим побратимом, з льотчиком асом, справжнім патріотом. Людиною, яка жила небом», – сказав про загиблого пілота Анатолій Кривоножко, командувач Повітряного командування «Центр»

«Він з перших днів відкритої збройної агресії здійснював бойові вильоти разом зі своїми побратимами. Вони зробили на той час неймовірне, попри перевагу в кількості техніки та якості озброєння противника. І завдяки вдалим діям нам вдалося захистити небо Києва», – розповів Радіо Свобода Анатолій Кривоножко.

«Про таких, як він, та його побратимів, я впевнений, будуть писати книги і знімати фільми. Він назавжди залишиться в історії України, як незламний захисник і як повітряний ас», – переконаний командувач Повітряного командування «Центр»

Поховали бойового пілота Валентина Коренчука на Лук’янівському військовому кладовищі Києва.