Повернення Порошенка в Україну (трансляція)

П'ятий президент України Петро Порошенко виступає на акції його прихильників, які прибули до аеропорту «Київ» зустріти його. Київ, 17 січня 2022 року

У Печерському суді Києва із 11-ї години розпочався розгляд справи про обрання запобіжного заходу п'ятому президентові України Петру Порошенку. Прокуратура вимагає відправити його під варту з можливістю внесення застави в сумі 1 мільярд гривень.

Радіо Свобода веде стрім із зали суду.

Дивіться у прямому ефірі трансляцію та долучайтеся до обговорення.

За версією слідства, Порошенко у 2014 році вступив у змову з проросійським політиком Віктором Медведчуком та іншими особами, щоб організувати постачання вугілля з непідконтрольних Україні районів Донбасу.

Петра Порошенка звинувачують у «державній зраді та фінансуванні тероризму».

Після порушення справи Порошенко виїхав з країни, проте одразу заявив, що йдеться про ділову поїздку, і він скоро повернеться.

Петро Порошенко, який очолює зараз опозиційну партію «Європейська солідарність», вважає справу політичною і звинувачує теперішню владу в тому, що вона розправляється з опонентами, не звертаючи належної уваги на російську загрозу.

6 січня Печерський суд заарештував майно Порошенка.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: «Це навіває спогади про найгірші роки режиму Януковича»: Як міжнародні експерти реагують на арешт майна Порошенка

На підозру п'ятому президенту України відреагували західні дипломатичні представництва. Вони застерегли українську владу від політичних переслідувань опозиції.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: «У мене був шок, коли я почула офіційні звинувачення» – євродепутатка про справу проти Порошенка

П'ятий президент України Петро Порошенко повернувся в Україну 17 січня, як він каже, після міжнародного турне.

В аеропорту його зустрічали тисячі прихильників.

Your browser doesn’t support HTML5

Порошенко повернувся в Україну: відео з аеропорту «Київ»

ДБР стверджує, що пʼятий президент України Петро Порошенко після прибуття в Україну відмовився від отримання процесуальних документів.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: ДБР: Порошенко відмовився від отримання процесуальних документів