Дослідження встановило, хто найбільше переносить коронавірус

Вакцинація проти коронавірусу медиків швидкої допомоги. Мадрид, Іспанія. % лютого 2021

Люди віком 20-49 років найбільше поширюють коронавірус. Щонайменше 65 зі 100 заражень, наприклад у США, походять з цієї групи населення. Такі дані наводяться в дослідженні, результати якого були опубліковані в журналі Science..

Дослідження проводилося з лютого по жовтень 2020 року, а потім опрацьовували результати. Вчені зіставили дані мобільних телефонів 10 мільйонів американців із інформацію про зараження та смерті від COVID-19 за різними віковими групами.

Your browser doesn’t support HTML5

Боротьба з новими мутаціями COVID-19 – відео

Які ж результати?

Після відкриття роботи шкіл у жовтні, 72% всіх заражень на COVID-19 в досліджуваних регіонах, припадало на дорослих людей віком 20-49 років.

  • 2,7% заражень припадало на дітей від 0 до 9 років;
  • 7,1% – на підлітків віком 10-19 років;
  • 34% заражень припадало на вікову групу 20-34 років;
  • 38% – на групу 35-49 років.

Дослідники зауважують, що дані не враховують безсимптомні випадки коронавірусу.

На основі нових даних, науковці пропонують поширити вакцинацію саме на осіб у віці 20-49 років.

«Цільова інтервенція, включаючи щеплення вакциною, що блокує передачу вірусу, дорослих у віці 20-49 років є важливою для стримування спалахів епідемії та запобіганню смертей пов’язаних із COVID-19», – повідомляють дослідники.

Який рівень вакцинації у світі?

У світі вкололи понад 128,7 мільйона доз вакцин від COVID-19, підрахувало агентство Bloomberg.

Найбільше доз вкололи в США (40,5 млн), Китаї (31,2 млн) та Європейському союзі (16,5 млн).

Показник кількості доз на 100 людей найвищий в Ізраїлі (59,92), Об’єднаних Арабських Еміратах (39,09), Великій Британії (17,93) та США (12,34).

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Коронавірус в Україні і світі. Живий блог

Що Україна?

29 січня головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко заявляв, що вакцинація від COVID-19 почнеться в Україні «в районі 15 лютого». Водночас він висловив переконання, що масова вакцинація можлива в Україні через чотири місяці.

В Україні мають намір охопити вакцинацією від COVID-19 щонайменше половини населення протягом цього і на початку 2022 року, заявив президент Володимир Зеленський.

За його словами, це передбачає «дорожня карта» вакцинації. «Ми повинні дати можливість вакцинуватися всім, але 50% у вакцинацію не вірить», – сказав Зеленський.

За словами президента, в Україну надійдуть вакцини від COVID-19 від чотирьох компаній: Pfizer, Sinovac, AstraZeneсa і Novavах, а перший етап вакцинації розпочнеться вже цього місяця. Про закупівлю російської вакцини не йдеться, додав він.

Server error

Oops, as you can see, this is not what we wanted to show you! This URL has been sent to our support web team to look into it immediately. Our apologies.

Будь ласка, використайте пошук

Читайте ще:​

Зеленський про російську вакцину: «українці – не кролики, експериментувати не маємо права»

Британський Lancet опублікував дані розробників російської вакцини про її ефективність у 91%​