Фотогалерея: Останній редут блокади

У наметовому містечку зараз не більше від 20 осіб. За словами учасників блокади, їхні прихильники у всіх регіонах ведуть роботу з населенням. Якщо буде потреба, активісти швидко мобілізуються, переконують у Бахмуті.

Пасажирські електрички із підконтрольних територій на редуті пропускають. За словами учасників блокади, потяги з вантажами із захоплених російсько-сепаратистськими силами територій більше не ходять, тому що на цій ділянці з боку ОРДЛО пошкодили колії.

Учасники блокади ведуть цілодобове патрулювання на вході до наметового містечка. Кажуть, що їх часто відвідують місцеві мешканці, однак не завжди - зі словами підтримки.

Табличка, що висіла на одному з ліквідованих редутів. Відтоді, як держава перебрала блокування на себе, активісти у цивільному одязі лише фіксують можливе переміщення заборонених вантажів на пунктах у Конотопі, Куп’янську, Горському, Кривому Торці та Волновасі.

26 травня у Бахмуті не могли розповісти, як саме ускладнюватимуть життя російським підприємствам і націоналізуватимуть ті, що не виконують зобов’язань: «У нашої влади є больові точки – це їхні незаконні прибутки, і ми будемо на них тиснути... Буде цікаво».

Поки блокада була у менш активній фазі, учасники облаштували у Бахмуті літню кухню і погріб, у якому запаслися консерваціями і салом. Їжу готують на «буржуйках». А електрику беруть від електричних стовпів – стверджують, що платять за лічильником.

За словами учасників блокади, щокілька днів їм привозить воду місцевий волонтер або військовий капелан – кожен у редуті має можливість сходити в душ раз на день.

Учасник блокади збирає дрова для обігріву головного намету. Увечері в них іще холодно, а вдень брезент уже сильно нагрівається.

За час перебування на редуті активісти розжилися городом. Вирощують цибулю та іншу зелень.

На літній кухні працює телевізор, активісти говорять, що це основне джерело новин. За словами коменданта редуту Вадима з позивним Мансур, дивляться в основному ICTV.

Над дерев’яними ліжками блокадники повісили «тримачі» для гаджетів, щоб зручніше було дивитися. Світло у наметах не вимикають усю ніч із міркувань безпеки.

Після демобілізації Роман Кривенчук (позивний Кришна) вирішив приєднатися до блокади. За його словами, депутат Семен Семенченко попросив його допомогти активістам набрати фізичної форми.