У Києві вшановують річницю початку Революції гідності (фоторепортаж)

21 листопада 2013 року в Україні почався Євромайдан. Він став відповіддю на рішення влади зупинити підготовку до підписання Угоди про асоціацію з ЄС. Протести набули більших масштабів після розгону студентської акції 30 листопада і тривали до другої половини лютого 2014 року. Силовики кілька разів намагалися розігнати учасників протестів.

За даними прокуратури, всього під час Революції гідності постраждали 2,5 тисячі людей, 104 із них загинули – більшість у лютому 2014 року. Згодом загиблих учасників акцій протесту почали називати «Небесною сотнею».

Близько сотні людей, серед яких були родини загиблих та учасники подій Революції гідності, прийшли вшанувати пам'ять загиблих.

На алеї Героїв Небесної сотні біля храму Архистратига Михаїла та українських новомучеників відслужили спільну молитву за Україну.
 

Після молитви присутні виконали також гімн України та вшанували пам'ять загиблих Героїв Небесної сотні вигуками тричі «Слава!»

Почесна варта покладає квіти.

Курсанти покладають квіти до пам'ятного Хреста, на алеї Героїв Небесної сотні.

Почесна варта біля портретів Героїв Небесної сотні.

Люди запалюють лампадку.

17 лютого 2021 року Верховна Рада визнала Революцію гідності ключовим моментом українського державотворення, та закликала розслідувати злочини проти її учасників.

Священик Греко-католицької церкви проходить повз портрети Героїв Небесної сотні

Учасники акції вшанування пам'яті за традицією б'ють у «Дзвін пам'яті».