«Найбільша атака» на Львів від початку масштабного вторгнення: наслідки влучення російських ракет у центр міста (фотосвідчення)

Біля місця влучення російської ракети. Львів, 6 липня 2023 року.

Місто атакували ракетами «Калібр» з акваторії Чорного моря. Речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат описав російську тактику нічного обстрілу: «Ракети начебто летіли до Києва, але різко звернули в напрямку Львова»

 

Рятувальна операція у місці влучення російської ракети у житловий будинок Львова. 

Станом на 11-ту годину 6 липня ДСНС повідомила, що за «попередніми даними: загинуло чотири людей, врятовано сім, постраждали 37, евакуювали – 64 людини».
Пізніше стало відомо про ще одну загиблу

Зруйнований житловий будинок внаслідок російської ракетної атаки. Львів, 6 липня 2023 року. Унаслідок удару постраждав історичний район – буферна зона об’єкта Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО «Львів – Ансамбль історичного центру», повідомив міністр культури України Олександр Ткаченко

Пошкодження  зазнали більше 30-ти будинків, є руйнування у школах, студентських гуртожитках Львівської політехніки, офісному комплексі. Про це повідомив мер Львова Андрій Садовий

Медики виносять потерпілу зі зруйнованого російською ракетою житлового будинку у Львові. 6 липня 2023 року
 

Влада Львова у першій половині дня 6 липня повідомила, що  внаслідок російського ракетного удару загинули чотири людини і 37 отримали поранення, 13 перебувають у лікарні, деякі пацієнти – у важкому стані.
Вранці 7 липня стало відомо, що загинуло 10 людей.

Масштаби руйнування житлового будинку у Львові внаслідок російського ракетного удару вночі 6 липня. 

Президент Росії Путін стверджує, що російська армія не завдає ударів по цивільній інфраструктурі та цивільному населенню. Насправді, від моменту широкомасштабного вторгнення Росії в Україну 24 лютого 2023 року, російська армія щоденно обстрілює із артилерії, бомбардує із літаків, атакує ракетами та дронами українські міста і села, руйнуючи житлові будинки, лікарні, школи, водогони та іншу цивільну інфраструктуру. Щодня гинуть цивільні громадяни України. Серед них і діти

Правоохоронці отримали інформацію, що щонайменше 10 укриттів у Львові під час російської ракетної нічної атаки були зачиненими, повідомив міністр внутрішніх справ Ігор Клименко.

«Стільки уваги, вимог, суворих рішень. А висновки деякими відповідальними особами так і не зроблені», – написав міністр у телеграмі.

Міністр культури України Олександр Ткаченко повідомив, що Україна проінформувала ЮНЕСКО про російський ракетний удар по буферній зоні об’єкта Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО «Львів – Ансамбль історичного центру».

«Терміново офіційно повідомляємо ЮНЕСКО про це і як завжди чекаємо дій більших, ніж просто глибоке занепокоєння. Держава, яка не шанує ні життя людей, ні пам’ять, ні історію чужої незалежної країни – не має жодного права бути повноправним членом міжнародних організацій», – заявив міністр