«Контроль, пропаганда та ймовірні теракти». Як Росія готується до незаконних виборів на ТОТ? | Новини Приазов'я

Your browser doesn’t support HTML5

Як відбувається підготовка до незаконних виборів президента РФ на тимчасово окупованих територіях України? Як цей процес впливає на життя мешканців цих регіонів? Яких змін у суспільному житті очікувати жителям півдня через проведеня несанкціонованих виборів?

Російська Рада Федерації на засіданні 7 грудня призначила дату президентських виборів у Росії. Цим днем обрали 17 березня 2024 року. Дата голосування визначається федеральним законом, але розпорядження сенаторів дає формальний старт передвиборчої кампанії.

У рамках підготовки цих російських виборів, на окуповані території України вже почали завозити так званих агітаторів. Про це у своєму телеграм-каналі повідомив міський голова Мелітополя Іван Федоров. За його інформацією, з Росії до Мелітополя завезли вісім автобусів так званих організаторів нелегітимних виборів. Їх розселили у незаконно відібраних приміщеннях, а збори проводять у будівлі райдержадміністрації. За інформацією мешканців, до міста «завезли саме агітаторів».

В рамках підготовки до незаконних виборів, на тимчасово окупованих територіях Луганської області російська окупаційна влада провела так званий єдиний день підписів на підтримку чинного президента Росії Володимира Путіна, повідомляють у Центрі національного спротиву.

Під час заходу російська влада збирала працівників бюджетних установ біля пунктів збору підписів, аби показати підтримку окупації з боку більшості населення регіону. Підписи збирали так звані волонтери, яких організатори привезли з Росії. Про подібні збори підписів за Володимира Путіна відомо і у тимчасово окупованому Скадовську, повідомляється у телеграм-каналі радника мера Маріуполя Петра Андрющенка Telegram. За поставлений підпис, людям обіцяють виплачувати грошову винагороду, йдеться в дописі.

Як відбувається підготовка президентських виборів Росії на тимчасово окупованих територіях України і вважаються незаконними на захоплених землях? Яким чином цей процес впливає на життя мешканців цих регіонів? Яких змін у суспільному житті очікувати жителям півдня через несанкціоновані вибори?

Обговорює ведучий Олександр Янковський.