«ІПОТЕЧНІ БУДИНКИ НА МОГИЛАХ». РФ знищує докази воєнних злочинів | Новини Приазов’я

Your browser doesn’t support HTML5

Які будинки окупаційна влада демонтує у Маріуполі? Де живуть маріупольці, які залишилися без житла, і що їм обіцяють окупаційні чиновники? Чи вплине знесення будинків у Маріуполі на доведення воєнних злочинів російської армії під час боїв за місто?

У Маріуполі планують знести ще 21 багатоповерховий будинок. Про це днями повідомили у так званому міністерстві будівництва окупованої частини Донеччини. На сайті відомства опублікований перелік будинків – вони розташовані на Лівобережжі Маріуполя на вулицях Короленка, Гугеля, Шепотинника, а також на провулках – Банному та Короленка.

У Маріупольській міській раді зазначили, що саме Лівобережний район найбільше постраждав під час боїв у місті. Навколо вулиць Азовстальської, Ломізова, бульвару Меотиди та Морського бульвару було повністю знищено 38 будівель. Всього за час блокади російські війська зруйнували 50% багатоповерхівок, а це понад 1300 будинків. Також вони знищили близько 11 тисяч приватних осель. Крім, того російська армія зруйнувала або пошкодила 85 обʼєктів культури та спорту, 15 лікарень, 63 школи, 79 дитячих садочків. Понад 460 будинків знесли повністю вже після окупації.

Які будинки окупаційна влада демонтує у Маріуполі? Де живуть маріупольці, які залишилися без житла, і що їм обіцяють окупаційні чиновники? Чи вплине знесення будинків у Маріуполі на доведення воєнних злочинів російської армії під час боїв за місто? Ці та інші актуальні питання в проєкті «Новини Приазов’я» обговорює ведуча Юлія Щетина.