Виставка Музею воєнного дитинства у Херсоні (фотогалерея)

Книжка Євгенії із Авдіївки. Цю дитячу книжку їй читала мама, яка загинула разом з братом. 

Дитячий пістолет Костянтина з селища Північне (Торецьк): «Ми ним грали у війну і не тільки. Ще грали проти невидимих зомбі. Потім ми перестали грати на вулиці. Нас пускали на вулицю, але ми вже не хотіли грати в війнушки через те, що і так війна». 

 

Мʼяч для американського футболу Андрія з Троїцького. Він грав ним зі своїм троюрідним братом Дімою, який помер – вночі в дім прилетів снаряд. 

Тривожний рюкзачок Анастасії з Краматорська. В цій валізі було завжди зібране все саме необхідне.  

Щоденник Віронікі з Горлівці. Дівчина каже, що в щоденнику є сторінки, які прогіркнуті тим болем, який вона відчувала, поки не переїхала до рідних у Ковель. 

Флакон перших парфумів Аліси з Донецька. Аромат цих парфумів їй нагадував про останній Новий рік у Донецьку. 

Гільза Катерини з Донецька. Дівчина підібрала цю гільзу, коли перетинала блокпости. Вона нагадує їй про те, як було важко та страшно в той час. 

Іграшка Бегемотик Владислава з Світлодарська. Хлопець розповів, що це подарунок його подруги Саші. Бегемотик завжди був з Владиславом під час обстрілів і додавав впевненості, що все буде гаразд. 

Футболка Олександри з Красногорівки. Дівчина згадує, що була саме в цій футболці під час сильного обстрілу в 2014 році. З переляку вона три дні не виходила з підвалу. Згодом їй стало все одно, тому що вже звикла до обстрілів.